Успешан у свему Срећко Стојадиновић (2000) је оличење правог спортисте  коме спорт доноси пуно животне радости. Живи у Петки. Завршио је са одличним успехом ОШ „Јован Цвијић“ у Костолцу. Средњу техничку школу „Никола Тесла“, одсек рударски техничар, такође је завршио са одличним успехом и био спортиста генерације 2018/19. Сада је редован и успешан студент друге године Факултета за физичку културу у Београду. Уз све то је и репрезентативац Србије у гимнастици и фудбалски судија.

 -Спорт и спортске обавезе су мој свакодневни живот. Ништа ми није тешко. Спорт и школовање су ми апсолутно задовољство и у обе ове дисциплине сам успешан. У гимнастици сам освојио бројне медаље, а у фудбалу настављам породичну традицију Стојадиновића из Петке. Покојни деда Војислав Стојадиновић „Војче“ био је добар судија и угледан спортски радник. Мој отац, савезни судија, делегат, контролор и инструктор Драган Стојадиновић „Галић“ је много утицао да кренем његовом стазом и очувам дух породичне традиције кад је у питању фудбалско суђење, каже јуниор Стојадиновић.

 Гимнастика је изузетно леп и напоран базични спорт.

 -Гимнастику сам почео да тренирам јако млад. Већ 16 година сам члан ГК „Партизан“ из Костолца. Имам преко  150 освојених медаља. Ове године на државном превенству од шест справа освојио сам две бронзане и златну медаљу на круговима у сениорској конкуренцији. Верујем да ћу и наредних година бити успешан као државни репрезентативац.

Фудбалски судија је одговоран посао.

 –Суђењем се бавим од 2016. када сам судио Градску лигу Пожаревац. Затим две сезоне (2017/18. и 2018/19) судим  МФЛ „Дунав“. Следеће две такмичарске године проводим на Браничевској окружној лиги. Положио сам за репубичког судију (друга категорија) и од идуће јесени налазим се на „А“ листи главних судија Подунавско-шумадијске зоне, каже јуниор Стојадиновић.

Стојадиновићи из Петке се поносе својим Срећком јер је добар и вредан младић, врстан гимнастичар, успешан фудбалски судија и одличан студент, будући професор физичког васпитања.

Р. Сандић  

Share.

Comments are closed.

Skip to content