У Галерији савремене уметности у Пожаревцу отворена је изложба слика „Светлост светосавља“ ученика Пожаревачке гимназије. У има домаћина, Народног музеја Пожаревац, госте је поздравила кустос Марина Радосављевић,  историчар уметности:

-Сарадња културних установа и школа подстиче развој талената и креативности, и омогућава да се оствари правоучествовања у културном животу заједнице путем потпуне друштвене инклузије. Галерија савремене уметности је у претходном периоду имала сарадњу са васпитно-образовним установама, чиме се приклонила моделу културних установа које немају акценат само на презентацији културног наслеђа, већ и на комуникацији са публиком и едукацијом. Подједнако је негована сарања и са вртићима, основним и средњим школама.

Присутнима се потом обратила  Катарина Вукашиновић професорка ликовног образовања (приређивач концепта изложбе) захваљујући директорки Гимназије и Драгану Симићу, професору у пензији, који је први организовао Ликовну колонију у овој школи, док је поставку отворила Данијела Жуковски, директор Пожаревачке гимназије. Догађај је улепшан наступом Ансамбла Пожаревачке гимназије којим руководи професорка Јелена Ракић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content