У Пожаревачкој гимназији осим изузетних ученика који су се истакли у природним и  друштвеним наукама, језицима и уметности негује се и спортски дух и промовишу здрави стилови живота. У том циљу представљамо матуранте ове школе који су учествовали на државним и међународним такмичењима у различитим спортовима и дисциплинама.Прво место на окружном такмичењу и друго место на међуокружном такмичењу у одбојци. То су : Марија Недељковић, Марија Милићев, Сара Станојевић и Мина Станковић.

     


Ученици који су после више од 20 година остварили пласман на државно такмичење у футсалу и освојили седмо место: Урош Перић и Матеја Јанковић (капитен екипе).

                                                      


Ту су и освајачи медаља и похвала у спортовима који се у Пожаревачкој гимназији традиционално играју сваке године, а неке од дисциплина и први пут:

 

 

Јелена Живковић  Прво место на међународном такмичењу у полумаратону, два прва места на међуокружном у атлетици и три прва места у атлетици три године заредом на окружном такмичењу.

 

 

 


 

Мина Вучковић Прво место на два међународна такмичењу у полумаратону, прво место на међуокружном у атлетици и три прва места у атлетици три године заредом на окружном такмичењу.

 

 

 


 

 

Илија Мирковић  Шесто место на државном такмичење у баскету.

 

 

 

 


Алекса Обрадовић  и Михајло Стојановић Прво место на окружном  такмичењу у кошарци.

                                                        


 

 

 

 

Урош Антић  Прво место на међуокружном такмичењу у футсалу.

 

 

 

 


 

 

 

Лара Петровић Представљала школу на државном такмичењу у пливању.

 

 

 


 

 

 

Милица Вукојевић  Представљала школу на државном такмичењу у атлетици.

 

 

 


 

 

 

Димитрије Антић  Освојио прво место на државном такмичењу у џудоу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content