2017-03-14T10:25:37+01:00 14. марта, 2017. 10:25 |

ГО СНС Пожаревац поводом осмог марта: Честитке и поклони

DSC_0048Међународни празник жена – Осми март, прошле среде у центру Пожаревца Пожаревљанкама су честитали чланови Градског одбора Српске напредне странке на челу са председником Банетом Спасовићем. Уз честитке они су даривали даме скромним поклонима, папирнатим ружама.Председник напредњака Бане Спасовић, честитајући празник суграђанкама, осврнуо се на Европску повељу о равноправности полова:

-Град Пожаревац је једна од првих локалних самоуправа, која је потписала Европску повељу о равноправности полова. Од тренутка њеног усвајања од стране Скупштине града, Повеља се доследно примењује, рекао је Спасовић и подсетио на почетак изградње Ритејл парка „Стоп шоп“ којим ће се у наредном периоду обезбедити нова радна места. – Ритејл парк је инвестиција вредна 10 милиона евра и према проценама инвеститора, на овом простору биће отворено око 300 нових радних места, истакао је Спасовић.

Осми март женама је честитао и потпредседник Градског одбора СНС Иван Јовић, који је подсетио на активности Савета за родну равноправност, који делује у оквиру Скупштине града Пожаревца, и који је прошле године организовао трибину о насиљу над женама. – Савет ће и убудуће предузимати мере на охрабривању жена и на њиховој едукацији како да препознају и избегну насиље, а тиме и трагичне исходе насилничког понашања, рекао је Јовић.

М. П.