2020-06-02T11:53:12+02:00 2. јуна, 2020. 11:53 |

Голубац: Бесплатна ауто седишта

УРУЧЕНА АУТО СЕДИШТА РОДИТЕЉИМА НОВОРОЂЕНИХ БЕБА 

Председник општине Голубац др Небојша Мијовић сa замеником Марком Стојаковићем, председником Скупштине општине Зораном Ћирковићем и Сузаном Павловић из Центра за Социјални рад општина Велико Градиште и Голубац, примио је  родитеље новорођених беба у претходном периоду који су остварили право на бесплатна  ауто седишта које је обезбедила  ова подунавска Општина.


Право на ауто седишта за бебе за протекли период од шест месеци остварило је 10 породица. Председник Мијовић родитељима честитао рађање беба истакваши да је очекивао  више принова и нових становника општине Голубац.

-Водимо кампању и акцију да задржимо младе на нашем подручју. Трудимо се да на сваки начин обезбедимо нова радна места колико је то у нашој  могућности. Отворили смо Голубачку тврђаву где ради око 40 радника, а због повећања броја туриста и великог интересовања за посету тврђави ,запослиће се још одређени број младих људи. Радимо и на отварању нове фабрике, рекао је др Мијовић.

-Голубац постаје важно туристичко место и окосница је развоја овог краја и  доњег Подунавља. Урадили смо стратешке документе и определили смо да наш приоритет у развоју буде туризам, поред пољопривреде, малих и средњих предузећа. У овој години треба да почне изградња хотела, у коме ће запослење наћи око педесетак радника разних занимања, почев од конобара ,кувара, па до оних који говоре стране језике, додао је др Мијовић.

Већ неколико година општина Голубац ради на програму повећања наталитета за сваку трећу и следећу принову у породици за незапослене мајке које добијају по 25 хиљада динара месечно за наредних 15 година.

 -Имамо један програм који спроводимо већ 5-6 година, а то је програм повећања наталитета, где незапослена мајка за  треће и свако наредно дете добија месечни износ од 25 хиљада динара у наредних 15 година. За новорођене бебе обезбедили смо 50 ауто седишта. Ове године очекујем да ће бити отворена нова радна места и то ће бити прилика да посао нађете у нашој средини, јер наша жеља је да овде останете да живите, радите и  тако дате свој допринос у нашем свеукупном развоју овог краја, истакао је др Мијовић.

Љ.Настасијевић