2020-12-26T09:34:57+01:00 26. децембра, 2020. 09:33 |

Голубац: Годишње више од триста хиљада туриста

На последњој седници Скупштине општине у Голупцу усвојен је програм рада Туристичке организације за наредну 2021. годину. Ова подунавска општина захваљујући свом географском положају на Дунаву, манастиру Туман, Голубачкој тврђави, као и разним туристичким садржајима постала је позната туристичка дестинација Доњег Подунавља и Источне Србије коју годишње посети и преко 300 хиљада домаћих и страних туриста.

-Обзиром на то да је туризам постао једна од најзначајнијих грана привреде, захтева да се овој области посвети посебна пажња, а да циљ и задатак Туристичке организације Голубац буде стварање нове стратегије у области туризма, пратећи жеље и очекивања туриста који посећују нашу општину. Приоритетан задатак је, да се укључе сви чиниоци локалне самоуправе, правна и физичка лица, као и предузетници који су директно или индиректно везани за област туризма. Знамо сви да су главни носиоци туризма голубачка тврђава и манастир Тумане и уз више труда, рада и идеја Голубац мора наћи своје место под сунцем, да нам туристи не одлазе након дан-два, већ да им пружимо нове садржаје који ће их задржати у нашој општини. Поред највећег природног ресурса Дунава, објективно гледано, плажа ће уз бродски пристан бити ударни адут Голупца, нагласила је Марија Богић вд директора Туристичке организације Голубац.

Инфо центар у Голупцу биће премештен у читаоницу садашње зграде библиотеке, савремено и технички адекватно опремљен, са ентеријером који може задовољити и најпробраније укусе страних и домаћих гостију, а таква слика представља озбиљност пословног и економског опредељења развоја
туристичке понуде. Какве информације и утиске добију у првом контакту са насим местом, таква ће бити и одлука да ли остају или путују даље…

У циљу представљања туристичке понуде општине Голубац у Туристичкој организацији раде на уређењу сајта који није био активан годинама као и на већој присутности на друштвеним мрежама. Због све веће посете домаћих и страних туриста у Туристичкој организацији раде и на категорисању смештајних објеката у приватној својини. Планира се и уређене појединих видиковаца, као и простора на снеготинском Црном врху у циљу развоја планинског туризма. Све је више категорисаних објеката, сада их има преко педесет са 300 лежаја, а хотел у Голупцу поседује са 120 кревета.