2020-12-14T12:33:22+01:00 14. децембра, 2020. 12:33 |

Голубац: Идуће године 200 милиона за инфраструктуру

Ове године Голубац је издвојио 88 милиона динара за  реконструкцију локалних путева са асфалтним коловозом на седам деоница у дужини од 16,5 километара. У већини насеља завршена је  модернизација локалне путене мреже и асфалтирање сеоских и градских улица, а председник Општине др Небојша Мијовић каже да ће у оним селима где се до сада није радило, послови бити завршени до краја ове године.

-Изградили смо и један мост на Туманској реци који ће повезивати насеље Снеготин са манастиром Тумане и Кривачом, а вредност ових радова је око милион динара. Почела је и реализација заједничког  пројекта ,,Отпадне воде 2’’ у оквиру програма прекограничне сарадње Румунија-Србија који финансира Европска Унија. Вредност овог пројекта је 500 хиљада евра. Основни циљ пројекта је изградња недостајућег дела канализационе мреже у граду Голупцу, као и у свим насељима. Поред ових радова реализоваће се и пратеће активности  на пројекту, које ће се односити на јачање свести становништва о значају здраве животне средине, што ће свеукупно довести до бољег квалитета живота становника, каже Мијовић.

Др Небојша Мијовић

У току су радови на изградњи канализационе мреже у Голупцу средствима из програма прекограничне сарадње Румунија-Србија у оквиру имплементације заједничке стратегије управљања отпадним водама у хидролошком сливу Дунава. Вредност радова је 40.7 милиона динара  која су обезбеђена  из програма прекограничне сарадње Румунија – Србија, а учешће општине Голубац  је 15 одсто. Завршетак радова на канализацији у Голупцу планиран је до маја 2021. године. Поред Голупца, изградња канализације планирана је и у свим насељима на подручју Општине. Урађени пројекти за десет месних заједница.

Наредне године плаирано је да се из општинске касе издвоји 200 милиона динара за инфратсруктурне пројекте.

-Буџет за наредну годину је развојни, без обзира на ситуацију у којој се налазимо када је у питању пандемија изазвана корона вирусом. Планирали смо  да и наредне године већи део буџетских средстава уложимо за изградњу инфраструктуре, као и неких капиталних инвестиција.