Општина Голубац се на овогодишњем Сајму туризма представила заједно са локалним срединама у оквиру Доњег Подунавља.

Како је у изјави за медије истакла директорка Туристичке организације ове Општине Јелена Петровић, организација настоји да сваке сезоне посетиоцима понуди нешто ново, између осталог и када су у питању туристички садржаји активног одмора. Такође, у свему овоме посебну улогу имају и угоститељски радници који квалитетним услугама утичу на туристе да у голубачком крају остану што дуже.

Јелена Петровић

Директока ТО је овом приликом подсетила и на недавно отварање прве Галерије модерне уметности, тако да сада, сви који дођу у Голубац могу да разгледају збирку вредних дела еминентних савремених уметника која је смештена у Галерији.


У овој Општини се у наредном периоду очекује реализација низа пројеката, кроз које ће се на један модеран начин, кроз нову технологију, приказати богатство нематеријалног културног наслеђа.

-Цео крај Доњег Подунавља, Велико Градиште и Пожаревац, обилују богатим културним и историјским наслеђем које је пропраћено интересантним причама и легендама. Важно нам је и да се у Тврђави „Голубачки град“ стално обогаћују садржаји, јер не желимо да у Голубац дођете само једном, већ да се у њега враћате стално и да сваки пут када дођете откријете и научити нешто ново, истакла је Петровић и додала:

-Година 2019. за Општину Голубац била је пресудна када је у питању развој туризма. Ми смо мало место, али у односу на 2016, 2017. годину, када је на располагању било око 300 кревета у оквиру смештајних капацитета, сада је тај број скоро дуплиран и износи око 600 од којих је 500 приватних апартмана. Важно је знати да се 90 породица бави туризмом, што на неки начин утиче на побољшање квалитета живота локалног становништва кроз додатни или основни приход, нагласила је директорка Туристичке организације општине Голубац Јелена Петровић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content