Понуђено 175 радних места

На сајму запошљавања Филијале Пожаревац НСЗ у организацији испостава Велико Градиште И Голубац, који је одржан у Свечаној сали Скупштине општине у Великом Градишту, 19  послодаваца из општина Велико Градиште и Голубац понудило је незапосленим лицима 175 слободних  радних места.

Сајам су отворили заменик председника општине Голубац  Марко Стојаковић, директорка Филијале Пожаревац Соња Мирић Младеновић,  и испред општине Велико Градиште  Марина Ранић.

Соња Мирић Младеновић, Марина Ранић и Марко Стојаковић

ДОБРА САРАДЊА

Од 2019. године до данас у овој подунавској општини број незапослен лица  је смањен за 50 одсто.

-Општина Голубац ради сваке године на смањењу броја незапослених лица и отварањем Ватрогасног дома, Голубачке тврђаве, Фабрике за производњу дечје конфекције,  више од 20 ресторана, тај број је драстично смањен . Циљ нам је  да се на територији наше општине која своју шансу види у развоју туризма изгради још неки хотел, и још нека фабрика, рекао је Марко Стојаковић, заменик председника општине Голубац.

Национална служба запошљавања-Филијала Пожаревац на овај сајам позвала је преко 700 незапослених лица која се воде на евиденцији и  која траже посао у испоставама филијале у Великом Градишту и Голупцу

 -Велико Градиште и Голубац издвојили су сопствена средства и у сарадњи са НСЗ која ће такође издвојити из Републичког буџета одређена средства, финансираће акривне мере политике запошљавања. У општини Голубац финансираће се јавни радови, а у Великом Градишту јавни радови, програм самозапошљавања и програм запошљавања лица на новоотвореним радним местима  Из категорије теже запослених лица, нагласила је директорка Филијале Пожаревац НСЗ , Соња Мирић Младеновић.

Сајам је прилика да незапослена лица ступе у контакт са великим бројем послодаваца на једном месту, а послодавци упознају особе које траже запослење. Сајам је и добро место на коме предузетници међусобно размењују искуства и идеје и остварују пословну сарадњу.

На овом сајму запошљавања у Великом Градишту  највише се тражило конобара, произвођача прехрамбених производа, кувара,  продаваца, агената продаје и других послова за рад у производним и услужним делатностима.

                                                               Љ.Настасијевић 

Share.

Comments are closed.

Skip to content