2020-05-21T20:25:16+02:00 21. маја, 2020. 20:23 |

Голубац: Поштују се мере Владе Србије

Командант Штаба за ванредне ситуације и први човек општине Голубац Небојша Мијовић, задовољан је  поштовањем мера Владе Републике Србије од стране грађана, као и предузећа и установа за време трајања ванредног стања и поштовањем забране кретања грађана која је била на снази. 


Голубац је једна од ретких општина у Србији у којој до сада није забележен ниједан оболели од корона вируса. После укидања ванредног стања и забране кретања у овој подунавској општини  почеле су радом све установе и предузећа, па се живот грађана полако враћа у нормалу уз поштовање мера заштите које су и даље на снази.

У згради општине и даље ће бити отворен само главни улаз на коме ће се наставити дежурство запослених из Општинске управе по распореду који утврди начелник Општинске управе.

Странкама ће се омогућити контролисани улаз у зграду Општине како се не би стварала гужва и како би се обезбедила препоручена дистанца од најмање једног метра, уз обавезно ношење маски и рукавица. Кол центар формиран за снабдевање грађана старијих од 65 година престао је  са радом.  Јавне установе и предузећа настављају са реализацијом започетих активности у складу са епидемиолошком ситуацијом у нашој земљи.

      Небојша Мијовић

   -На наше задовољство у општини Голубац није било позитивних на корона вирус. Драго ми је због тога, јер смо поштовали мере Владе Републике Србије и Кризног штаба. Наши грађани били су дисциплиновани у спровођењу тих мера. Захваљујем се нашим волонтерима који су били на услузи старијој популацији у набавци свих неопходних намирница. У мањем обиму Општинска управа, јавна предузећа и неке од устaнова за време трајања ванредног стања обављали су послове у смањем обиму, рекао је  др Мијовић.

Општински штаб за ванредне ситуације у време трајања ванrедног стања радио је на спровођењу мера републичког Кризног штаба, обезбеђено je око 10 000 заштитних маски које су уз помоћ волонтера подељење свим грађанима, радницима јавних предузећа и установа, а око 70 волонтера пружало је услуге грађанима старијим од 65 година.

  -Трудили смо се да на сваки начин изађемо у сусрет нашим грађанима, купили смо око 10 хиљада заштитних маски које смо поделили сваком грађанину, обезбедили смо око 2.500 пакета за пензионере и социјално угрожене породице. У току је расподела тих пакета грађанима који до сада нису добили. Радили смо и радимо на дезинфекцији свих јавних површина у Голупцу и у свим насељима на подручју наше општине. После укидања ванредног стања поштујемо и спроводимо све мере које су на снази и живот се полако враћа у нормалу, додао је др Мијовић.

Без полицијских пријава 

На подручју општине Голубац за време трајања ванредног стања и забране кретања за време трајања полицијског часа грађани су били дисциплиновани, тако да није поднета ниједна пријава.

-Имали смо одличну сарадњу са полицијом, било је неких мањих случајева непоштовања донетих мера, дозвољено је пољопривредницима да обрађују своје њиве, тако да је пролећна сетва обављена благовремено. Апелујем на грађане да и даље поштује мере које су на снази, рекао је др Мијовић.