У Народној библиотеци ,,Вељко Дугошевић’’ у Голупцу  представљена је књига глумца Слободана Боде Нинковића „Бода: Слушај сине ове велике речи“. Ово је биографија српског глумца из пера његовог друга из детињства Јовице Тишме.

Књига је написана тако да читалац кроз причу о Боди проживи и своје детињство, сети се снова, љубави, пријатеља, успеха и заблуда и да покуша  да боље разуме своју улогу на сцени живота.

Књига доноси приче и анегдоте из младости и прати живот Нинковића до данашњих дана. Тишма преноси и цртице из Бодиног момачког живота у родном Смедереву, али и глумачког, као и занимљиве авантуре са колегама. Књига је илустрована многобројним старим фотографијама српског глумца.

 – Читава идеја о књизи није била моја већ мојих пријатеља Јовице Тишме и Срђана Манојловића. Иако сам у почетку имао дилеме, врло брзо сам схватио да ће ми књига помоћи да се мало осврнем и сагледам свој живот, рекао је Нинковић, додавши да је књига о њему поново окупила бенд Опс који четрдесет година није радио, па су наново почели да се друже, путују, представљају књиге и  свирају рокенрол.

-Наша библиотека је до сада имала на десетине промоција књига разних аутора, али је ова  била је једна од најзанимљивијих, јер  су уз причу, изложбу слика, филмских инсерата из Бодиних филмова и музике, наши суграђани провели једно незаборавно вече,рекао је Милен Богојевић,в.д. директора Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’.

                                                                                                                      Љ. Настасијевић

Share.

Comments are closed.

Skip to content