2020-05-14T20:57:46+02:00 4. маја, 2020. 11:05 |

Голубац: Пријем деце у Предшколску установу ,,Ласта“

 

У складу са Правилником о упису деце у Предшколску установу „Ласта“ у Голупцу и одлуком Управног одбора, Предшколска установа „Ласта“ у Голупцу расписала је конкурс за пријем деце за радну 2020/2021. годину који ће трајати од 1. маја до 15. јуна.

На основу одлуке о обустави извођења наставе у високошколским установама, средњим и основним школама и редовног рада установа предшколског васпитања и образовања, пријаве се искључиво подносе на порталу еУправа у оквиру услуге e-вртић.

Упис се не може извршити пре 1. маја. Деца која су похађала ПУ „Ласта“ у радној 2019/2020 години сматрају се уписаном и не уписују се поново. Примају се захтеви за упис нове деце у целодневни и полудневни боравак за млађу и средњу групу, захтеви за упис деце у јаслену групу за наредну радну годину и то за децу рођену у периоду од  1. марта 2019. до 29. фебруара 2020. године. Такође примају се захтеви за упис деце у припремни предшколски програм,  за формирање нових група за наредну радну годину, за децу рођену у периоду од 1. марта 2014. до 28. фебруара 2015. године.

Пријем захтева за упис деце у целодневни и полудневни боравак за већ формиране групе врши се до 28.2.2021. године, а упис је могућ уколико постоје слободна места у групама.

Распоред примљене деце по групама биће истакнут на улазним вратима Установе након укидања ванредног стања, а по заседању Комисије за пријем деце. Након тога биће заказани родитељски састанци на којима ће родитељи добити додатне информације.

За сва додатна обавештења и упутства посетите сајт Предшколске установе „Ласта“ Голубац: http://www.lastagolubac.edu.rs/upis-dece/ и Facebook страницу Установе: http://www.facebook.com/pu.lasta.77

УПУТСТВО ЗА ОТВАРАЊЕ НАЛОГА НА ПОРТАЛУ  Е-УПРАВА

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца (https://euprava.gov.rs/vrtic) , а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно, јер се аутоматски прибављају.

Да бисте користили ову електронску услугу неопходно је да на порталу еУправа креирате свој кориснички налог.  Све потребне информације о томе можете да пронађете на https://registracija.eid.gov.rs/kreiranje-naloga

Родитељи који из неког разлога нису у могућности да приступе платформи Е-Управа/Е-Вртић, захтев за пријаву дететау предшколску установу могу преузети са сајта ПУ „Ласта“ Голубац http://www.lastagolubac.edu.rs/upis-dece/ . Попуњен образац, као и осталу документацију наведену у Конкурсу за пријем деце потребно је скенирати/фотографисати и послати на адресу: jellenailic5@gmail.com

За све додатне информације контактирати на  број: 012/ 678-241 или посетити сајт ПУ „Ласта“ Голубац .