2021-05-11T09:22:06+02:00 11. маја, 2021. 09:22 |

Голубац: Ватрогасци у акцији чишћења стазе и приобаља Дунава

Општина  Голубац у сарадњи са Добровољним ватрогасним Друштвом организовала је пролећно чишћења  стазе и приобаља Дунава  од царине у Усију до спортске хале у Голупцу у дужини од 6 километара.

Акција је трајала четири дана и  прикупљено је 350 џакова лименки, пластике и другог отпада. Поред овог смећа које је могло да стане у џакове, у 16 тракторских приколица нашло се и разно грање,земља и друга врста отпада које је Дунав избацио или су неодговорни грађани бацали приликом боравка на овим просторима.

-Један од циљева ове  акције је био да се пробуди еколошка свест наших суграђана и значај заштите животне средине. Такође, желели смо и да својим личним примером као  Добровољно ватрогасно покажемо колико је добро и лепо бити „фин“ и колико је мало потребно да живимо у чистој средини, нагласио је Иван Мирковић,комадир Добровољног ватрогасног друштва из овог града на Дунаву.

Ватрогасци Добровољног ватрогасног друштва из Голупца  који су учествовали у овим радним акцијама на чишћењу шетних стаза поред Дунава, апелују на грађане да свој кабасти отпад или било коју врсту смећа одложе на местима која су предвиђена за то, јер је немарно одлагање одраз некултуре и бахатости, нарочито када уз то дајемо очигледан пример нашој деци, уместо да их васпитавамо да се понашају одговорно  на заштити животне средине и имали здравију будућност.