2020-06-11T09:04:26+02:00 11. јуна, 2020. 09:04 |

Голубац: За домаће и стране госте

ТУРИСТИЧКA ОРГАНИЗАЦИЈA ГОЛУБАЦ

Да су Голубачка тврђава и манастир Тумане све интересантније туристичке дестинације  у Србији,  потврђују подаци да је овај крај прошле године посетило 150 хиљада домаћих и страних гостију што је знатно више него раније. 


Ове године, и поред епидемије изазване коронавирусом наговештен је приближно  исти број посетилаца као лане. Најинтересантнија од туристичких локација  у Голупцу свакако је обновљена Голубачка тврђава, а поред ње овде се поносе и манастиром Тумане, у понуди су спортови на води, манифестације попут Сајма Дунава, Голубачког котлића и све популарнији одмор у природи.           

-У прошлој години на нашој обали „одмарало“ се 90 бродова-крузера, сада имамо најаву да ће се тај број удвостручити. Иначе, све наше туристичке брендове промовисали смо на овогодишњем Међународном сајму туризма у Београду, истичу у Туристичкој организацији Голупца у којој се вредно ради и на реализацији заједничке туристичке понуде са суседним подунавским општинама, а све у циљу придобијања што већег броја гостију и њиховог дужег задржавања на овом подручју.

За Голубац се везује још једна туристичка привилегија, кроз овај град, наиме пролази Дунавска бициклистичка рута  EuroVelo 6 у којој годишње учествује од  10 до 15 хиљада бициклиста из целе Европе. Поменућемо и чињеницу да је Дунав у делу Голупца најшири у свом току па не чуди што се овде улаже и у развој једрења. Доста се очекује од изградње плаже и марине  и завршетка изградње бициклистичке стазе од насеља Винци до Голубачке тврђаве у дужини од 12 километара. 

Све у свему у Голупцу  се ужурбано припремају, пре свега за домаће госте,  али и да се добрим домаћинима покажу  и када су у питању инострани посетиоци. 

                                                                                                                                                              Љ.Н.