2019-11-20T12:02:25+01:00 20. новембра, 2019. 12:02 |

ГОЛУБАЦ: Завршени радови на спортским теренима

Из овогодишњег  буџета Општине Голубац  издвојено је око 55 одсто буџетских средстава за реализацију  великих капиталних пројеката  у области инфраструктуре, модернизацији локалне путне мреже, туристичке инфраструктуре, образовања, културе и спорта. У последње четири године урађено је 30 великих пројеката, а ова подунавска општина постала је значајна туристичка дестинација на овом делу Дунава и источној Србији.

-Пошто је Голубац девастирана општина у којој се до пре пет година није ништа радило, преузимањем локалне власти покушали смо да у ове протекле четири године направимо једну модерну општину. Пошто Голубац има свој географски део на најлепшем делу Дунава, радили смо на томе да ово буде значајна туристичка дестинација на овом делу Дунава, каже др Небојша Мијовић, председник Општине Голубац.

У последње четири године у општини Голубац радило се на изради пројектне документације и реализовано је око 30 капиталних пројеката. Један од тих пројеката је и овај из програма ЕУ ПРО, на додатном унапређењу услова за организацију културних и спортских манифестација. Завршени су радови на реконструкцији   позорнице и уређења терена и трибина на  постојећем  спортском терену, који је грађен пре три деценије. Изграђена су и два  тениска терена, као и терени за кошарку и одбојку и једно дечије игралиште. Вредност радова је 17 милиона динара , од којих је 10,6  милиона динара  обезбеђено из програма  ЕУ ПРО, а остатак  средстава обезбеђен је  из буџета општине Голубац.