У присуству родитеља, представника локалне самоуправе, делегације румунске  општине Молдава Нова као и других званица, колектив Предшколске установе „Ласта“ из Голупца свечано је обележио и прославио велики јубилеј, 40 година успешног рада.

 Марта 1983. године у ,,кућици на крају града’’ први пут се зачула дечија граја. 

         -Већ у септембру исте године, број деце која су могла да уживају у нашем Вртићу се повећава. Са радом почиње и једна мешовита група узраста од 3 до 5,5 година. У циљу већег обухвата деце предшколског узраста 1984.године у селима Кудреш, Браничево, Шувајић и Клење организоване су  предшколске групе које су похађала деца из тих, али и из оближњих села. На тај начин и позитивним темпом ширења до 1988. године деца из свих села Општине Голубац била су обухваћена трочасовним програмом, рекла  је директорка Установе  Милена Ђурђевић.

Награђени радници вртића

Данас се ова предшколска установа, као и свих претходних година, бави делатношћу од непосредног друштвеног интереса и остварује је са децом од 12 месеци до поласка у школу.

   Сви радни простори су наменски веома добро опремљени дидактичким средствима и прилагођени раду са децом предшколског узраста. У радној 2022/23.години Установа проширује своје капацитете за 1,5 групу, повећава кадар и уписује 86 малишана распоређених у 6,5 група. Самим тим проширује услугу, ствара услове за квалитетатан рад са децом узраста од 12 месеци па до  6,5 година са тенденцијом даљег проширења. Деца која похађају  Установу долазе из 12 насеља са територије Општине Голубац.

Уручене су и награде за допринос у досадашњем раду Установе

У предходних пет  година у Установу је уложено близу 4 милиона динара, у реконструкцију, опрему, намештај, што је допринело и броју деце која су се за веома кратко време достигла број једног одељења.

Малишани са својим васпитачима редовно учествују на разним такмичењима где освајају многобројне награде, а мисија  Установе је основа програма предшколског васпитања ,,Година узлета’’. 

Још много успешних година пожелео је председник Општине др Небојша Мијовић.

-Захвалност и честитке свима онима који су уткали део себе у историју ове изузетно значајне установе за општину Голубац. Наставите и даље корачати утабаним стазама успеха, вредно и марљиво радите на унапређењу квалитета васпитно-образовног рада, а нашу децу чувајте и волите, уз искрену жељу да у годинама које су пред нама прославите још много рођендана и посебних јубилеја, а ми ће вам у томе помоћи, рекао је Мијовић.

За своје госте малишан Предшколске установе ,,Ласта’’ извели су пригодан културно уметнички програм,а  припремили су  са својим васпитачима и велику рођенданску торту. За допринос у раду и верност овој предшколској установи заслужним појединицима, предузећима и донаторима подељене су јубиларне  награде и захвалнице.

                                                                        Љ. Настасијевић

Share.

Comments are closed.

Skip to content