2020-12-07T12:59:12+01:00 7. децембра, 2020. 12:56 |

Голупцу подршка швајцарске Владе у пројекту оснаживања жена

Општина Голубац једна је од 28 локалних самоуправа Србије које су добиле подршку Програма Swiss PRO, у оквиру јавног позива „Да равноправност постане стварност“, за реализацију пројеката који имају за циљ оснаживање механизама за родну равноправност.

Уз подршку Владе Швајцарске, вредну више од 90.000 евра, и допринос локалних самоуправа у износу од 25.000 евра, планиране су активности које би требало да доприносу повећању учешћа жена у процесу доношења одлука, унапређењу положаја жена у локалној заједници, нарочито жена на селу и припадница рањивих група, као и економском оснаживању, здрављу жена и борби против родно заснованог насиља. Пројекти су између осталог усмерени на промоцију Европске повеље о родној равноправности на локалном нивоу и унапређење компетенција локалних механизама.

Иначе, пројекти су одабрани у оквиру јавног позива који је трајао од 10. септембра до 23. октобра ове године и био отворен за 96 градова и општина из региона Шумадије и западне Србије и региона Јужне и источне Србије.

Љ. Настасијевић