Пожаревачка болница добила је, захваљујући локалној самоуправи, нове апарате. Директор Опште болнице Пожаревац  др Данко Николић, похвалио је сарадњу са Градом и захвалио се градоначелнику Пожаревца Саши Павловићу и члану Градског већа задуженом за здравство Бојану Динићу.

-Два апарата за искашљавање вреде 855.000 динара,  док је 1.884.000 динара издвојено за  систем за развод кисеоника и кисеоничних глава. Када је реч о инфраструктурним радовима асфалтира се паркинг испред Управе, а ових дана санираће се асфалт у дворишту болнице, рекао је др Николић, додавши да Болница има успешну сарадњу и са Министарством здравља, те да су у протеклом периоду путем ове сарадње добили скенер 64.

Градоначелник Павловић подсетио је да  је Град издвојио средства и за 850 пакета за новорођенчад. Вредност пакета је 3.160. 000 динара, а у њима се налази све што је потребно за бебу у првим месецима.

-Осим ове активности која се тиче проширених права помоћи родитељима са децом, такође имамо и низ других. Прва три рођена детета у Новој години добијају 40.000 динара, као и свако првођорено дете. Ту је и регресирање трошкова боравка деце у ПУ „Љубица Вребалов“ у износу од 50 посто од цене коштања за треће и свако наредно дете, а укупан износ за те активности је 3 милиона динара.  Повећан је и обим помоћи за вантелесну оплодњу на 400.000 динара, тако да је сада за те потребе издвојено 4 милиона и 800 хиљада динара, рекао је Павловић подсетивши да су издвојена средства и за учествовање у пројекту прекограничне сарадње Србија-Румунија „Здравље без граница“ путем кога је у протекле четири године издвојено милион и 195 хиљада еура.

Последња помоћ која је прошла кроз скупштинску одлуку износи око 35 милиона динара, за опремање трафостанице. Павловић је подсетио и да је Град издвојио  51.500.000 динара за пројекат реконструкције старог дела болнице, који је при крају.

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content