2017-02-06T10:20:34+01:00 19. априла, 2016. 10:03 |

Гради се пут до гасне станице

У МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ОСТРОВО

 

IMG_9711 -У атару села Острово, 18. априла отпочели су радови на обезбеђивању прилазног пута из насеља ка гасној станици из које ће НИС вршити експлоатацију природног гаса. Извођач радова на гасној станици, пројектовању и изградњи пута је предузеће “Gastec“.

-Овом инвестицијом Месна заједница Острово добија пут у вредности од 20 до 30 милиона динара. Радиће се два километра асфалтног пута до гасне станице и 800 метара пута у самом насељу биће комплетно пресвученo. Ова инвестиција је значајна и зато јер ће на јесен када почне експлоатација гаса посао добити најмање десетак људи, рударске струке, возача и радника на одржавању гасне станице. И овом приликом показујемо да Месна заједница Острово није запостављена од стране локалне самоуправе, да се овде интензивно последњих годину дана ради на решавању проблема незапослености и инфраструктурних проблема. Ова гасна станица отвара даље могућности за снабдевање енергијом насеља Острово, истакао је председник Градске општине Костолац Иван Савић и додао:

Илић, Савић, Марковић и Лазић

Илић, Савић, Марковић и Лазић

-Током 2016. године имамо у плану да урадимо пројекат топлификације овог насеља које је једино остало непокривено топлификационом мрежом у Градској општини Костолац, тако да нам ова инвестиција отвара још једну могућност, а то је производња топлотне енергије. Видећемо да ли ће бити исплативије да се топлотна енергија из Костолца дугачким водом од 6 до 7 километара допрема до Острова,  или ће се у атару овог насеља производити топлотна енергија и као енергент користити природни гас.

 

Д. Динић