Пројекат изградње кишног колектора је један од најважнијих пројеката Града Пожаревца. Тренутно су у току радови на Јужном кишном колектору чијом изградњом град неће више бити угрожен приликом великих атмосферских падавина. Вредност изградње овог колектора је преко 200 милиона динара. Радови напредују и тренутно се завршава једна фаза радова на делу код МИП-а у дужини од преко једног километра а радове је обишао градоначелник са својим сарадницима. Пројекат кишне канализације, тзв, Јужни колектор иде од улива у Брежански канал до супермаркета Рода. Вредност ове инвестиције је преко 96 милиона динара. Завршавају се радови у дужини од око 2 км а сада је завршена прва фаза у дужини од око 1 километар. Уграђују се бетонске цеви профила од око 1200 мм. Прелази се улица Ђуре Ђаковића и улази се у други део Индустријске зоне.
– Очекује се да се завршетком овог колектора реше сви проблеми у граду са бујичним водама а посебно на брду Чачалица. Након изградње Јужног колектора у плану је да се већ следеће године ради и на изградњи Северног колектора који ће ићи до Сопота и улице Војске Југославије.- нагласио је градоначелник Спасовић.
Градски хиподром је једна од најпосећенијих туристичких локација у Пожаревцу и зато се из године у годину све више улаже на тој локацији. Ове године је у плану и сређивање тротоара на улазу у Хиподром из правца Моравске улице и то у дужини од преко 300 метара односно 600 метара квадратних. Градоначелник Бане Спасовић је нагласио да ускоро почињу и други инфраструктурни радови на асфалтирању иза трибина као и завршетак пројекта за нови градски хиподром. Укупна вредност свих планираних радова је преко 8,5 милиона динара, следеће године биће готов и пројекат за нови хиподром.
У току 2016. постављена је расвета на самом улазу у град на такозваној Љубичевској петљи, прошле године решавала су се правно имовинска питања као и израда пројекта за наставак осветљења улаза у Пожаревац. Пројекти су завршени као и јавне набавке и стекли су се услови да град напокон добије нову и модерну расвету која ће пре свега утицати и на безбедност а и на уштеду. Тренутно је у току постављање стубова за лед расвету на улазу у град у улици Ђуре Ђаковића. Вредност радова је око 20 милина динара а процењена вредност јавне набавке је била око 24 милиона динара. По речима градоначелника, град је на овај начин уштедео неких 4 милиона динара. Радови се изводе у дужини око 3,3 километара и биће постављено 90 сијаличних места са лед расветом. Град ће добити расвету у најмрачнијем делу града тако да ће се на овај начин повећати и безбедност у саобраћају за све учеснике, нагласио је Спасовић. Ове године биће завршен и пројекат за дуго очекивану бициклистичку стазу тако да ће и то додатно утицати на безбедност пешака и бициклиста у саобраћају.

Извор: www.pozarevac.rs

Share.

Comments are closed.

Skip to content