2018-09-28T21:06:54+02:00 28. септембра, 2018. 21:06 |

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОЖАРЕВЦА: Асфалт за Кличевац и Дрмно

У Кличевцу и Дрмну у току су радови на припреми и асфалтирању коловоза у преко тридесет сеоских улица. Оба ова села су у непосредној близини површинског копа Огранка „ТЕ-КО Костолац“ који их својим ширењем угрожава и стога  „Електропривреда Србије“ у договору са мештанима и локалном самоуправом у Пожаревцу улаже у изградњу путне инфраструктуре. За ове намене, „ЕПС“ је издвојио 220 милиона динара.

            Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца са сарадницима и члановима Градског већа Иваном Јовићем, Млађаном Николићем и Далибором Миљковићем, обишао је данас оба ова насеља и између осталог, изразио задовољство због радова који су у току и сарадње локалне самоуправе и мештана са „Електропривредом“. У Кличевцу је изјавио:

            -ЕПС је издвојио значајна средства, а локална самоуправа је радила логистику, пројекте и јавне набавке. У Кличевцу се реконструише и уређује 21 улица површине преко 10.000 квадратних метара. Обим радова је велики и вредан 24 милиона динара само у овој месној заједници. Локална самоуправа је због тога могла да преусмери значајна средства за друге месне заједнице које нису обухваћене програмом ЕПС-а. У току ове календарске године средствима из буџета и ЕПС-а близу 500 милиона динара је издвојено за радове на саобраћајницама на целој територији и очекујемо да око 30 километара путева буде укупно урађено у Граду Пожаревцу.

            Јовица Миленковић, одборник у Скупштини Града и заменик председника Савета МЗ Кличевац, каже да је осим асфалтирања улица у селу ове године пуно тога урађено на сређивању атарских путева за које је Град издвојио значајна средства.

            Обилазећи село Дрмно градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић је рекао да се овде „ради реконструкција али и асфалтирање нових улица такође у сарадњи са „ЕПС-ом“ и да је у питању 15 улица и 4 километара коловоза“. Вредност инвестиција је близу 55 милиона динара.

            Градоначелник Пожаревца је приликом обиласка подсетио да делатност „Електропривреде“ на овом подручју оставља трајне последице, али и да се „ЕПС“ понаша као друштвено одговорна компанија улажући у стандард и боље услове живота околних насеља. Драган Ивић, председник Савета МЗ Дрмно сматра да су у овом тренутку мештани Дрмна највише добили, јер су и највише угрожени.

                                                                                                       Д. Деурић