2019-11-04T12:12:17+01:00 4. новембра, 2019. 12:12 |

Градски одбор СНС Пожаревац: О доприносу скупштинских савета и радних тела

На последњој редовној конференцији за медије Главног одбора Српске напредне странке Пожаревац, у просторијама странке, члан Градског одбора СНС Пожаревац и председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић је истакао да се иницијативом, пре свега СНС-а, долази до одлука које омогућавају бржи и равномернији развој. У том  мсилсу је указао на допринос више од 30 скупштинских савета и радних тела кроз које се остварује и учешће грађана:

            – У тим саветима и радним телима налазе се пре свега чланови СНС-а који својом иницијативом доприносе унапређењу живота грађана. Поменућу најактивније међу њима. Савет за родну равноправност, који је имао 50 седница и покренуо низ акција које су резултирале препознатљивошћу града и на нивоу Републике.

– Савет за равноправност полова је покренуо иницијативу за приступање Покрету „Три плус“, што подразумева да се породицама са 3 или више деце, уз Поносну картицу омогућују извесни попусти у спортским клубовима и на услуге привредних субјеката који су се продружили акцији. Иначе, акцији се придружио и пожаревачки „Паркинг сервис“ са бесплатном повлашћеном станарском паркинг картом. До сада се више од 100 привредних субјеката придружило, а Пожаревац је први у Републици који се укључио у Покрет „Три плус“. Иначе, на територији нашег града до сада је више од 500 носилаца Поносне картице. Савет за равноправност је укључен у иницијативу за борбу против беле куге, коју подстиче и држава мерама популационе политике. Овај Савет се бави и трибинама и кампањама. Једна од њих је „Жене живе на селу“, у коју се укључују и представници Града Пожаревца, а кампања је покренута под покровитељством председнице Скупштине РС и Министарства за рад, борачка и социјална питања, са циљем економског и социјалног оснаживања жена на селу. Савет се бави и пројектом „Кључни кораци ка родној равноправности“, у оквиру којег се врши бесплатна обука за започињање пословања.

– Активан је и Савет за стара лица. Последња реализована акција је Олимпијада за старе, односно „Забрањено старење“. Само та три савета имала су сто састанака и својим трудом допринела побољшању живота циљаних категорија у нашем граду, истакао је Илић.