У Социјалистичкој партији Србије успешно су спроведени избори на свим нивоима, почев од месних одбора, односно месних организација, па до врха партије, саопштено је на конференцији одржаној у седишту СПС-а у Пожаревцу.

Према речима секретара Извршног одбора Градског одбора партије Срђана Милетића, у Пожаревцу су конституисана 63 одбора од укупно 68 месних организација, изабрани су нови Градски одбор у коме је 111 чланова и Извршни одбор са 33 члана.

-За председника Градског одбора једногласно је изабран др Срећко Босић, док функције потпредседника врше Слободан Јовић, Јована Динић, Горан Јеличић, др Александар Марковић, Владан Динић и Далибор Илић. Након Изборне конференције на нивоу Града, одржан је и Конгрес СПС-а на коме је за председника поново изабран Ивица Дачић. Социјалисти су након ових избора добили и нови Главни одбор партије међу чијим члановима су и Пожаревљани др Срећко Босић, Јована Динић, Дејан Јовановић, др Јасмина Николић и Срђан Милетић, рекао је Милетић који се овом приликом осврнуо и на рад СПС на терену. Према његовим речима, одржани су састанци месних одбора Чачалица и Сопот на којима су предочени одређени проблеми, а до маја овакви скупови биће одржани и у осталим месним организацијама.

Др Срећко Босић и Срђан Милетић

Социјалисти у Пожаревцу планирају тематске грађанске трибине, прва у низу била би у марту посвећена пољопривреди. Предавачи су др Снежана Богосављевић Бошковић, некадашња министарка пољопривреде и стручњаци са Пољопривредног факултета. Милетић је такође најавио контитуисање органа партије у Градској општини Костолац и изборне скупштине Форума жена и Младих социјалиста.

Председник ГО СПС-а др Срећко Босић истакао је да су социјалисти у појединим моментима имали већу, а некада мању одлучујућу улогу у власти, али да им је циљ увек био да грађанима обезбеде што боље животне услове. Сарадња са Српском напредном странком, са којом партиципирају у градској власти, коректна је, рекао је.

-Морамо да радимо и делујемо у корист грађана Пожаревца и тиме реализујемо програм СПС-а. То ћемо наравно постићи у коалицији са СНС-ом, а такође тражимо помоћ и нудимо сарадњу грађанима Пожаревца. Једна партија, ма колико била снажна и имала добар програм, мора да сарађује са својим грађанима. У складу са програмом партије, залагаћемо се да сваки грађанин има подједнака права на чист ваздух, на воду, на редовно одношење отпада, на грејање, рекао је Босић и додао:

-Разговарајући са људима на терену уочили смо да има проблема са водом, канализацијом, комуналним отпадом… Залагаћемо се да се изграде бар још два вртића. Потребна нам је нова градска тржница на локацији Лоле Рибара и Шумадијске улице за коју постоји идејни план. Ово тим пре што постојеће пијаце на Пионирском тргу и у Шумадијској улици нису уређене како треба. Од грађана Пожаревца, без обзира на њихову политичку припадност, тражићемо подршку у настојањима да обезбедимо квалитетније услове живота, рекао Босић који је искористио прилику да свим женама честита празник, Осми март и да их позове на дружење истог дана у Центру за културу са почетком у 14 часова.

Share.

Comments are closed.

Skip to content