Пожаревачки Фудбалски клуб Млади радник 1926 наредне јесени обележиће 95 година постојања, а још нема помоћни терен и једини је клуб у Србији без овог спортског објета. Заправо, Градски стадион, којим управља СЦ „Пожаревац“, нема помоћни терен. На главном, једином травнатом терену играју своје првенствене утакмице, поред сенира српсколигаша Младог радника 1926 и све његове млађе селекције, које се такође такмиче у лигама ФС РЗС.

Истовремено и сениорке ЖФК „Пожаревац“ са својим млађим тимовима играју првенствене сусрете елитног женског такмичења и тренирају на овом објекту. Трећи, стални корисник „главног терена“ је КАФ Пожаревац Пастуви, члан Прве лиге америчког фудбала Србије.

И то није све. На главном терену одржавају се и разни турнири јер је то једини прикладан објекат са удобним трибинама.

Чудно је да скоро читав век ФК Млади радник 1926 нема помоћни терен, а опет одржава какав-такав квалитет. Нормално да такав репрезентативан фудбалски објекат, као што је пожаревачки Градски стадион, мора да има помоћне терене. Неких претходних година направљен је терен за ту сврху у оквиру хиподромског комплекса на 50 метара удаљености од Градског стадиона. Подлога је била од црвене шљаке, али је исти убрзо преоран и на њему је засађен кукуруз. Други терен је постављен баш преко пута Вашаришта, на неограђеној утрини где се паркирају вашарски рингишпили и возила када се одржавају Љубичевске коњичке игре. 

Ту се и сада тренира, као и на утрини између хале спортова и отвореног олимпијског базена, а иза источне трибине, у задње  време и на стадиону „Зоран Благојевић“, који је власништво ФК МИП Мајдана, сто метара даље од Вашаришта. Тај исти стадион има помоћни терен иза јужног гола, који је запуштен, зарастао у коров и никада није коришћен. Помоћне терене имају стадиони Рудара („Бора Бека“) у Костолцу и Обилића („Топлица Илић“) у Живици.

Свакако, да само један помоћни терен не решава проблеме корисника Градског стадиона. Најидеалније решење је изградити бар два помоћна терена. У овом тренутку, а после вишедеценијског чекања, та тема је начета. На седници Скупштине града донета је одлука о финасирању градње помоћног терена. 

Р. Сандић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content