2017-03-14T11:00:58+01:00 14. марта, 2017. 11:00 |

Градско веће Голупца о првом ребалансу буџета у овој години

5       Чланови Општинског већа у Голупцу на седници којом је председавао председник Општине др Небојша Мијовић, утврдили су предлог ребаланса буџета  о коме ће се изјаснити Скупштина Општине.  Ребалансом је предвиђена пунија општинска каса за 391 hiljadu dinara тако да ће би општински  буџет износио укупно  415 милиона динара.Поред ребаланса Веће је разматрало још 38 тачака. Утврђен је предлог одлуке о одређивању аутобуских стајалишта за међумесни линијски превоз, усвојен је и предлог  Локалног акционог плана унапређења положаја избеглих, интерно расељених лица и повратника за период од 2017. до 2022. године.

Било је речи и о образовању комисије за утрђивање услова за доделу субвенција у складу са Програмом подршке спровођењу пољопривредне политике и политике руралног развоја Општине у овој години.

       У наставку седнице утврђени су и предлози одлука o прихватању извештаја о раду Општинске управе, Центра за социјални рад, Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“  и  Друштва за развој туризма „Тврђава Голубачки град“ за прошлу годину и програма пословања у овој години.

        На дневном реду  били су и извештаји о прошлогодишњем раду и програмима активности у овој години: Полицијске станице Голубац, Туристичке организације, Јавног комуналног предузећа, Предшколске установе „Ласта“, Дома здравља и Општинског штаба за ванредне ситуације.

        Од осталих одлука поменућемо и ону која се односи на комуналне делатности, као и предлог одлуке о некатегорисаним путевима.

                                                                              Љ.Настасијевић