2021-03-24T19:01:37+01:00 25. марта, 2021. 07:05 |

Хет – трик Нине Матејић

Градски стадион.

Судија:Јелена Међедовић (Београд) 8. Стрелци: Матејић у 39, 51. и 63. минуту за Пожаревац. Жути картони: Шебек (Пожаревац), Јанков (ТСЦ).Пожаревљанке су имале иницијативу, али Кањижанке су се успешно браниле. Прву шансу је имала Нина Матејић у 23. минуту када је побегла својим чуварима и тукла под пречку, а голман Милица Кнежевић ту тешку лопту избоксовала у корнер. Матејићева је учинила такође брзи продор и чим је ушла у противнички шеснаестерац, лопту прецизно послала у мрежу за вођство домаће екипе у првом полувремену од 1:0.

Јак темпо у наставку сломио је отпор одбране екипе ТСЦ, поготово када је због повреде терен морала да напусти голман Милица Кнежевић. Нина Матејић је имала свој брзински шоу. Као спринтерка на сто метара обишла је Николину Јелачу и неодбрањиво погодила мрежу. Свој трећи гол дала је из гужве на петерцу брзим окретом и вештим сналажењем у тој ситуацији. Могла је да постигне бар још два гола али је лопта није послушала. Пожаревљанке су биле надмоћније и заслужено победиле, а Нина Матејић је одушевила својим бравурозним потезима потврдивши сву лепоту фудбалске игре.  

     „ПОЖАРЕВАЦ“: Обрадовић 7, Ђаловић 7, Тришић 7,5 (Ташковић-), Шебек 7,5, Матејић 9, Варда 7, Милановић 7, Трутић 7, Бабић 7,5, Смиљковић 7, Вуковић 8 (Шебек-).

     „ТСЦ“: Милица Кнежевић 6,5 (Ђапић 6),  Дробњак 6, Милана Кнежевић 6, Балаж 6 (Ивошевић-), Белован 6, Шоти 7, Јелача 6 (Јовановић-), М. Кецман 7, Силуши 6,5, Трбојевић 6 (Ч. Кецман 6), Јанков  6.

         Играчица утакмице: Нина Матејић (Пожаревац).

                                                                       Текст и фото:Р.Сандић