2018-02-13T22:48:20+01:00 13. фебруара, 2018. 22:48 |

ХОР „ОДЈЕК“ ДОСТОЈАН ПРЕЗЕНТЕР ПОЖАРЕВЦА У МАКЕДОНИЈИ

Песма, и више од ње…

Камерни хор „Одјек“, који ради при Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Пожаревцу,  приредио је у суботу солистички концерт пред препуном салом градског здања Општине Охрид. Повод за гостовање у Македонији била је презентација Пројекта Европске уније у оквиру Института претприступне помоћи ИПА „Деценија припадности и слављење различитости“. Хор се представио са 11 песама различитих народности које живе у Македонији и побрао симпатије публике која их је два пута враћала на бис.

Прави изазов за певаче био је што су извођене песме на чак пет  различитих језика и то пред представницима свих народности чије су се мелодије нашле на репертоару, рекао нам је непосредно по повратку из Македоније Илија Рајковић, руководилац Хора – Судећи по реакцијама публике, овом изазову хор је успешно одолео уз посебне похвале за успешно интерпретиран стил, као и за одлично савладану дикцију.

Уз бројне позиве за будућа гостовања по Македонији али и другим државама у окружењу, Хор је добио сјајне критике од дела стручне јавности коју су чинили музички педагози, композитори, као и диригенти хорова из неколико градова у Македонији, чиме је „Одјек“ достојно презентовао град Пожаревац ван граница наше земље.

В.Винкић