2018-07-11T23:35:46+02:00 11. јула, 2018. 23:35 |

Хроника жабарске општине

Награђени ђаци генерације и вуковци

Општинско руководство Жабара на челу са председником општине Јованом Лукићем  у просторијама СО Жабари уприличило  је свечани пријем за вуковце и ђаке генерације са територије општине Жабари, њихове родитеље и наставнике. Том приликом председник општине поздравио је све присутне и изразио задовољство што се налази у друштву најбољих ученика, који су својим успехом учинили поносним првенствено своје родитеље и наставнике, али и своју општину.

– Сви ви крећете у један нови циклус образовања, надам се да ћете и у новој средини, у новим школама бити подједнако успешни као и до сад, да ћете  увек истицати себе тако да ваши родитељи буду  поносни на вас, а ми из општинског руководства трудићемо се да како вама тако и вашим родитељима бар на неки начин олакшамо тиме што ћете  и као средњошколци имати бесплатан превоз који општина организује за све ученике основних и средњих школ,а а када упишете факултете моћи ћете да конкуришете и за општинске стипендије, рекао је Лукић.

Свим вуковцима председник општине уручио је књиге а најбољи међу њима – ђаци генерације добили су по лап топ.  Вуковци у школској 2017/18. години су: Миљана Стокић, Марија Радивојевић, Ива Милосављевић, Милица Милосављевић, Милица Мишић, Никола Мишић, Јован Стокић, Ивана Чолић, Катарина Драгутиновић, а ђаци генерације Тијана Милосављевић и Зоран Могић.


У СИМИЋЕВУ

Обележен 7. јул

Традиционално МЗ Симићево и мештани Симићева сваке године обележавају 7. јул Дан устанка народа Србије полагањем венаца на бисту народног хероја Симе Симића и спомен чесму палим борцима у првом и другом Светском рату, као и пригодним културно-уметничким програмом. Венце су положили  начелник Општинске управе Небојша Миловановић и директорка Центра за културу Јелена Стојадиновић, представници МЗ Симићево, МЗ Бусур и представници Удружења потомака палих бораца општине Петровац на Млави.  У пригодном културно-уметничком програму наступали су ученици нижих разреда из Симићева, а присутнима се обратила директорка Центра за културу Јелена Стојадиновић која је у име општине Жабари и Центра за културу изразила велико задовољство што се сваке године обележава Дан устанка народа Србије у Другом светском рату.

-На данашњи дан Српски народ је започео дугогодишњу борбу за свој опстанак и своју слободу. Враћајући се у историју закључујемо да смо као народ много пута ратовали баш за ту исту слободу. Посебно бих похвалила МЗ Симићево и мештане Симићева који ,традиционално, сваке године обележавају 7.јул. Овде у родном месту народног хероја Симе Симића не одајемо почаст само жртвама у Првом и Другом светском рату, већ и свима онима који су свој живот дали за слободу свих нас, рекла је Стојадиновић.

                                                                                                                                                   Т.Р.С