Хуманитарни турнир ,,Сви за Милицу“ биће одржан у недељу, 12. септембра, у Спортском центру Пожаревац, од 15 сати, у организацији Омладинског рукометног клуба “Млади радник”. Кутије за добровољне прилоге биће постављене на оба улаза, али могуће су и уплате путем смс порука.

Са конференције за медије у ОРК “Млади радник”

Организатори позвају суграђане да допринесу прикупљању новца за ову младу Пожаревљанку, којој су  средства потребна за медицински потрошни материјал (катетере без којих не може да празни бешику), потом, за свакодневне физикалне терапије, као и за справу “Ginger MD”, уз помоћ које би успела да сачувала могућност ходања. Поред тога, новац јој је потребан за специјалистичке прегледе, као и за путне трошкове и смештај.

Њена мајка Марија Раденковић додаје да је до сада прикупљено 900.000 динара и да је остатак неопходно сакупити до краја године. Такође је исказала захвалност организаторима и свим људима и организацијама које су до сада уплаћивале средства за Милицу. 

 

Милица је рођена 31. јануара 2006. године. По рођењу, дијагностификована јој је спина бифида. Одмах по рођењу је оперисана, али као последицу има отежан и ограничен ход. Такође је бубрежни болесник првог степена и пражњење бешике је могуће једино уз помоћ катетера. Потом јој је 2017. године дијагностикована Syringomyellia и Tethered cord syndrome. Милица је уписала Пожаревачку гимназију, са великим успехом свира клавир, похађа часове енглеског језика и одличан је ђак.

Секретар Омладинског рукометног клуба ,,Млади радник“ Немања Првуловић најављује да ће поред домаће екипе учествовати и “Младост” из Ниша, ,,Раднички“ из Kрагујевца и ,,Ударник“ из Лозовика:

– Најпре ће се играти две полуфиналне утакмице. Следи утакмица женских екипа ЖРK „Немањић“ и ЖРK“ Пожаревац“, потом утакмица за треће и прво место и додела медаља, а затим сениорска утакмица између екипа „Хајдук Вељко“ из Неготина и РK „Млади радник“ из Пожаревца. Овим путем позивам људе да се одазову у што већем броју и подрже нашу хуманитарну акцију како би што пре испунили наш циљ. Захваљујем свим екипама, тренерима и клубовима који су се одазвали нашем позиву, Спортском савезу Града Пожаревца и Граду Пожаревцу од којег имамо неизмерну подршку, истакао је Првуловић.

Члан управног и организационог одбора Звонко Савић такође је упутио позив грађанима Пожаревца да буду хумани и одазову се акцији.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content