– Велико признање заслужује наше здравство, лекарско и медицинско особље у Дому здравља Пожаревац, Општој болници Пожаревац и Заводу за јавно здравље Пожаревац, који су на првој линији одбране , наглашава градоначелник и командант Штаба за ванредне ситуације града Пожаревца Бане Спасовић и поручује да имају пуну подршку Града.
Спасовић истиче и значајан допринос волонтера којих је тренутно на територији Града око 200, као и помоћ коју пружају привредни субјекти:
– Велику помоћ у набавци потребне заштитне опреме за наше здравствене раднике пружили су „Водопривреда“ д.о.о. Пожаревац, „Инон неимар“ Пожаревац, „Дрнда интернационал“ Пожаревац, „Пидра“ д.о.о. Пожаревац, „Digital Logic“ Пожаревац, „Лазаро“ Пожаревац и Удружење пчелара Пожаревац, каже Спасовић и позива све привреднике да се у складу са могућностима и они солидаришу у овој ситуацији и позову Штаб, начелника Управе или њега лично.

                                                               Апел и захвалност

„Захвални смо пензионерима што се придржавају донетих мера. Држава то заиста цени. Ове мере су и предузете управо због њих, а Град Пожаревац ће и надаље настојати да пружа потребне видове помоћи суграђанима старијим од 65 година. На сва лица која су дошла из иностранства и она која су имала контакте са лицима за које се сумња да су  заражена корона вирусом апелујемо да се придржавају мера изолације, јер је то једини начин да се заустави ширење вируса“, поручује градоначелник и командант Штаба за ванредне ситуације града Пожаревца Бане Спасовић, који се овом приликом захваљује Пожаревљанима који су показали значајну самодисциплину и солидарност, наглашавајући и да постоји још доста простора да се помогне суграђанима који су у изолацији.

Share.

Comments are closed.

Skip to content