Прва два кола мушичарске лиге  Србије, првобитно планирана да се одрже организују на Злотској реци, одложена су због временских услова и на крају отказана па уместо на овој реци, такмичења су одржана  на Млави код Жагубице.  На званичном тренингу окупило се 19 такмичара из целе Србије у борби за титулу Првака Србије у дисциплини мушица и за избор репрезентације Србије у овој дисциплини. Међу њима била су и три такмичара ОСР „СМУЂ“ из Пожаревца: Мартић, Марковић и Мишић.Упркос нестабилним временским условима, на званичном тренингу риба је радила фантастично тако да се у први такмичарски дан ушло са великим очекивањима. Сектор А био је постављен у пастрмском ревиру узводно од моста код Тршке цркве, а сектор Б у селу Рибаре неколико километара низводно. 

Како је одмицао први такмичарски дан, тако је риба све боље радила па на крају Пожаревљани нису крили задовољство уловом, Мартић је завршио дан на другој, а Мишић на четвртој позицији. 

Други такмичарски дан није донео велике разлике у активности рибе тако да је у првом кругу риба слабије радила, док се касније ситуација побољшала. Током другог такмичарског дана континуитет је успео да одржи само Мартић који је у генералном пласману, после другог кола, остао на другом месту, Мишић завршио на дванаестој, а Марковић на 16 позицији. 

-Треба напоменути да су на Млави одржана два кола од укупно седам колико је предвиђено за ову такмичарску годину. Разлике у пласманима су јако мале и наше такмичаре тек очекује велика борба, најпре за две недеље на реци Ђетињи, где ће бити одржана наредна два кола, а потом и завршна три кола на реци Градац, сазнајемо од спортског директора ОСР „Смуђ“ Александра Мишића.

                                                                                                                         Р.Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content