Малом школом џеза и блуза коју води професор Предраг Пауновић, у понедељак 4. фебруара почеће овогодишња манифестација намењена пожаревачким школарцима: Зимски пакет забавног одмладинског програма,  скраћено „ЗИП ЗОП“.  Подсећања ради, реч је о едукативно – забавној манифестацији која је крајем осамдесетих година под поменутим именом чинила јако популарни програм различитих сегмената који је у просторијама Дома културе у време зимског распуста окупљано на стотине тинејџера.  „ЗИП-ЗОП“ је  почетком 2017. године, на иницијативу неколицине енузијаста и подршку Града Пожаревца, поново заживео под куполама овог здања, и свој живот наставља и током овог распуста.

У уторак 5. фебруар од 11,00 до 13,00 сати у Малом холу Центра за културу  одржава се Школа певања коју води професорка Љубица Миладиновић, док је среда 6. фебруар резервисана за Школу сликања у организацији Удружења ликовких стваралаца „Барили“ а трајаће од 11,00 до 13,00. Пожаревачки школарци у четвртак 7. фебруара могу се упознати са тајнама фолклора у које ће их увести чланови Градског ансамбла народних игара и песама Пожаревац, док је наредни дан – дан магије. Тада ће се у 12,00 части Малој сали одржати Школа магије Салета Вегаса под називом „Ћирибу ћириба“. У суботу 9. фебруара у подне посетиоци „ЗИП ЗОП“-а могу видети комад Бранислава Нушића „Кирија“ у извођењу Дечијег драмског студија Центра за културу у режији Слободана Степића, док је у 14,00 на програму Зимски дечији биоскоп у оквиру кога се приказује филм „Аладин и летећи ћилим“. Последњи дан овогодишњег „ЗИП-ЗОП“-а, недеља 10. фебруар такође је резервисан да дечији филм, а малишани у 12,00 часова могу у Великој сали видети остварење „Петар пан и манична књига Недођије“.

Овогодишњи Зимски пакет забавног одмладинског програма у Центру за културу Пожаревац  отворен је за све заинтересоване малишане и тинејџере а улаз је – бесплатан. 

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content