Више од 600 учесника наступило је прошле суботе на Летњој позорници испред Дома културе у Нересници на  трећој по реди културној манифестацији „Изворни дани Нереснице”. Смотра је одржана под слоганом „Са традицијом кроз векове“.

На отварању манифестације говорили су домаћини, председник Месне заједнице Нересница Љубиша Љубомировић и председник Општине Кучево Новица Јаношевић. Смотру је отвореном прогласио Радиша Драгојевић, председник Националног савета Влаха Србије.

У преподновним сатима најбољи кулинари Источне Србије припремали су стара јела овог поднебља, а након тога учесници су се надметали у  занимљивим играма. Тачно у 16,30, сви који су наступили, како у такмичарском тако и у ревијалном делу манифестације, продефиловали су главном улицом насеља и у центру извели мали спектакл, сплет игара и песама.

На Трећим  „Изворним данима Нереснице“ наступили  су  чланови културно – уметничких друштава из Нереснице, В.Лаола, Стамнице, Дубоке, Метовнице, Старчева, Рудне главе, Шарбановца, Петровца, Оснића, Лубнице, Јасикова, Брезовика, Манастирице, Лазнице, Дубоке и Волује као и Фолклорни ансамбл Центра за културу из Кучева, солисти певачи и свирачи. Бирана је и најлепша девојка овог поднебља, а наступ легенди народне влашке песме,  Изворинке Милошевић и Гордане Стојићевић представљао је,  врхунски доживљај за све присутне.

Share.

Comments are closed.

Skip to content