2020-10-08T09:16:46+02:00 8. октобра, 2020. 09:16 |

Инвестицијама до туристичког успона Голупца

У циљу побољшања туристичке понуде у општини Голубац  ради се на стварању још бољих услова, у првом реду на модернизацији локалне путне мреже и водоснабдевања, затим изградњи  плаже на Дунаву, уређењу постојеће марине  и изградњи једног хотела  како би овај крај са Голубачком тврђавом и манастиром Тумане постао значајна туристичка десетинација Доњег Подунавља и Источне Србије.  

-Трудимо се да прво изградимо инфраструктуру, то су путеви и канализација, да наши грађани имају редовно снабдевање здравом пијаћом водом, затим да урадимо стазе, спортске терене, завршимо реконструкцију зграде за Библиотеку и Kултурни центар и плаже на Дунаву, чији су радови при крају. Остаје само да се заврше пратећи садржаји и тренуто радимо мост на Туманској реци који повезује насеље Снеготин са манастиром Тумане. Вредност изградње овог моста је око 700 хиљада динара, средства су обезбеђена из буџета и завршетак радова планиран је у наредних месец дана, каже председник Општине Голубац др Небојша Мијовић.

 У општини  Голубац очекују почетак реализације два капитална пројекта. Први је реконструкција постојеће марине на Дунаву и други наставак изградње шетно-бициклистичке стазе од Голупца до Голубачке тврђаве. Поред сопствених средстава за реализацију ових пројеката већи део финансија очекују се од Владе Србије. 

-За реализацију ова два пројекта из буџета нисмо у могућности да обезбедимо сва потребна новчана средства па смо помоћ потражили од Владе Србије и добили обећање да ће нам помоћи да ове две капиталне инвестиције завршимо, рекао је др Мијовић.