2020-03-29T10:11:55+02:00 29. марта, 2020. 10:03 |

Исплата пензија и данас 29.марта

Народна банка Србија упутила је инструкцију банкама да обезбеде рад својих филијала и експозитура и  данас  ( недеља, 29. март), са радним временом као и протеклих радних дана ради омогућавања исплате готовог новца примљеног по основу пензија нашим најстаријим суграђанима. Такође, банке ће наставити да контактирају с корисницима у вези с начином исплате пензија за који су се определили.


Исплата пензија за грађане врше уз посебна овлашћења, као и путем доставе. Грађани који претходно нису овластили никога за подизање пензија, могу то да ураде посебним овлашћењем за лице које ће у њихово име и за њихов рачун, уз поседовање своје и њихове личне карте, подићи унапред дефинисан износ пензије.

Сви пензионери који не овласте друго лице за подизање пензије, треба да позову контакт телефон банке у којој имају отворен текући рачун и да наведу адресу и износ који желе да им се достави, а Пошта Србије ће им по хитној процедури уручити пензије. Банке ће такође и самостално контактирати ове кориснике путем контакт центра или смс поруком , како би пензионери што раније знали на који начин ће се исплата реализовати. Детаљну инструкцију за поступање банака приликом исплате пензија у тренутној ситуацији прочитајте на сајту:  Народна банка Србије.

Како би се активности банака на исплати пензија током викенда подржале, и ЈП „Пошта Србије” обезбедиле су рад својих пословних јединица и запослених у поменутом периоду.

Овим путем Народна банка Србије упућује захвалност свим запосленима у банкама и ЈП „Пошта Србије”, који својим напорним радом обезбеђују несметано пружање платних услуга нашим најстаријим суграђанима и осталим корисницима.

Извор: НБС – Кабинет гувернера