Под покровитељством Града Пожаревца и у организацији Коњичког друштва „Кнез Михаило“ на пожаревачком Хиподрому  одржан је „Ивањдански састанак“. У оквиру тркачког дана одржане су четири касачке и две галопске трке са укупним наградним фондом од 450.000 динара.

           Први касачки окршај под називом „Ресава“ за грла која су у каријери зарадила до 300 бодова, припао је грлу „Golden“ са Јовицом Остојићем у сулкама и просечним касом по километру од 1.20,2. Следе „I Topčider“, „Mosaique Mar“ и „Hungaria Oaks“. Победничком тиму пехар је уручио Радиша Стојићевић, председник Скупштине КД „Кнез Михаило“.

         Уследила је касачка трка „Млава“ у којој је поново славио Јовица Остојић, овога пута са грлом „Island A.T“ и просечним касом по километру од 1.18,3. Други кроз циљ пројурио је „Emil Zola A.T“, а за њим „Worthy Jack“ и „Elita B.M“. Признање победнику предао је Даворин Живковић, потпредседник УО КД „Кнез Михаило“.

          Галопско надметање „Кнез              Михаило“ – грло „Corona Bas“

           Први галопски окршај „Кнез Михаило“ на 1.300 метара за трогода грла која у досадашњој каријери нису остварила победу, припао је грлу „Corona Bas“ са јахачем Конкољем и постигнутим временом 1.19,1. Друго место освојио је „Pour Toi“ а за њим следе „Livia“ и „Senna Santinno“. Победнички пехар уручио је Александар Миленковић,  директор КД „Кнез Михаило“. Уследила је касачка трка „Морава“ у којој је у фантастичном финишу тријумфовао „Ragi Cocks“ за чијим сулкама се нашао Анђал.

           Победничко грло просечно је касало по километру 1.18,1. На друго место обрео се „Clair De Lune“, трећи је био „Son Of The Road“ и четврти „Varanno“. Признање је уручио Иван Станковић, управник Хиподрома.

   „Меморијал Петра Урошевића“

          Главно галопско надметање „Меморијал Петра Урошевића“ са наградним фондом од 130.000 динара, за дужину коњског врата у своју корист решио је „Atos“ са џокејем Љубомировићем и постигнутим временом 1.19,6. Следе „Istra“, „Lucy Miner“ и „Paton Sur“.

     Победничком тиму пехар су предале Јелена Урошевић и Дуња Тошић, ћерка и унука Петра Урошевића.

   Победници главног касачког              окршаја „Дунав“

             У главној касачкој трци „Дунав“ убедљив је био „Quick Viervil“ са возачем Пантићем и просечним касом по километру од 1.14,5. Другопласирано грло је „Rite Key“, а следе „Super Bull“ и „Brume D Or“.

     Победничком тиму пехар је уручио Новица Живановић, председник Управог одбора Коњичког друштва   „Кнез Михаило“ у Пожаревцу.

                                                                                                                                                                                                             Текст и снимци:  Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content