У складу са препорукама Владе Србије и надлежних министарстава као и са одлуком о увођењу ванредног стања на читавој територији Србије због пандемије изазване корона вирусом, из Дома здравља у Голупцу апелују на  грађане да поштују савете здравствених стручњака и покажу висок степен одговорности према сопственом здрављу и здрављу својих најближих, пријатеља, колега на радном месту и комшија.


 -Избегавајте боравак на местима где има много људи, без преке потребе не треба одлазити у јавне институције. Редовна терапија хроничним болесницима може се продужити телефонским позивом, а редовне контроле, уколико нису хитне, треба одложити. За све недоумице, грађанима су на располагању њихови лекари које треба консултовати телефоном, а не доласком у Дом здравља. Уколико се посумња на обољење од корана вируса треба позвати дежурног епидемиолога или Дом здравља ради даљих инструкција, апелују из ове установе и подсећају грађане на бројеве телефона који су у употреби: Дом здравља Голубац 012 678 113 –централа, 012  678 131 – директор, 012  638 630-заказивање прегледа, Завод за јавно здравље Пожаревац, 064 8649-028 – дежурни епидемиолог.

Здравствени радници голубачког Дома здравља подсећају да су самоизолација пре свега старијих суграђана и често прање руку сапуном, такође две веома важне превентивне мере у борби против корона вируса.

Share.

Comments are closed.

Skip to content