2021-09-14T14:28:22+02:00 14. септембра, 2021. 14:28 |

Из ЈКП „Комуналне службе“ Пожаревац: Пожар угашен, депонија под надзором

Пожар на пожаревачкој градској депонији „Јеремијино поље“ угашен је у понедељак, потврдио је директор Јавног комуналног предузећа „Комуналне службе“ Пожаревац Марко Марјановић и нагласио да се депонија свакодневно надзире.

Указао је и на то да је због пуцања црева за гориво изгорео булдозер стар 17 година, вредан око 2,5 милиона динара. Следи процена штете.

Подсећамо да је пожар избио у четвртак, 9. септембра. Приметио га је радник обезбеђења и алармирао Комуналне службе које су хитно реаговале, уз екипе пожаревачког „Водовода и канализације“, као и помоћ механизације других привредних субјеката овог краја.

– Пожар је тренутно угашен, што не значи да неће доћи до поновног паљења. Део на којем је горело затрпан је земљом, коју механизација и даље довлачи. На руку нам иду и временске прилике, с обзиром на то да нису високе температуре, али генерално је карактеристика старих депонија да се догађају пожари. Додатно смо појачали обезбеђење и потпуно смо у приправности, истиче директор ЈКП „Комуналне службе“ Пожаревац Марко Марјановић.