Пожаревачка Народна странка исказује подршку запосленима у Електропривреди Србије. У саопштењу за јавност ове странке наводи се да је незадовољство запослених последица умањена прихода у односу на 2021. годину, те да се „лоше руковођење покушава надоместити преко леђа запослених“:

 – Најоштрије осуђујемо експлоатацију запослених, којима је без најаве и конкретног разлога смањена вредност радног сата, иако је то противно потписаном колективном уговору. Све то учињено је у време короне, када су радници ЕПС-а давали свој максимум да одрже функционалност енергетског система, наводе у саопштењу Народне странке Пожаревац и настављају:

– Због свега наведеног, подржавамо и разумемо огорченост, као и синдикалне активности око организације штрајка, иако смо свесни да, уколико до штрајка дође, читава земља може имати проблем са снабдевањем електричном енергијом. Неминовност је да ће се у врло скорој будућности и остала јавна предузећа решити на такав корак, с обзиром на то да ситуација ни у једном није значајније боља.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content