Међународна бициклистичка Трка кроз Србију, 62. по реду стартоваће 13. септембра из Пожаревца, а наш Град заједно са Бициклистичким савезом Србије биће суорганизатор овог великог такмичења, које је 1939. године Србију ставило на бициклистичку мапу Европе и света.

Са конференције за медије

Част да буде председник Организационог одбора овогодишње Трке кроз Србију припала је градоначелнику Пожаревца Саши Павловићу који је на конференцији за медије подсетио да је Пожаревац дуги низ година био одличан домаћин учесницима каравана Трке кроз Србију, захваљујући чему је прошле године и завредео титулу „Домаћин деценије“.

Саша Павловић

-Надам се да ћемо и ове године оправдати указано поверење. Град Пожаревац је у последњих пар година уложио значајна средства у спортску инфраструктуру, али и у организацију различитих манифестација и турнира. Заједничким снагама са Бициклистичким савезом Србије потрудићемо се да Трка кроз Србију настави своју традицију и подигне квалитет на још виши ниво, рекао је Павловић.

Од председника Бициклистичког савеза Србије и директора Трке Радомира Павловићa сазнајемо да ће у овом спортском каравану учествовати око 150 бициклиста из 27 земаља света.

-Етапе су дуге од 140 до 160 километара и првог дана се вози од Пожаревца до Мионице где је циљ прве деонице. Од Мионице иде се до Чачка, а након тога до Пријепоља и манастира Милешева, а одатле на завршну етапу до Чачка, где је крај такмичења, нагласио је Радомир Павловић.

Радомир Павловић

Укупни наградни фонд износи 3.500 евра. Победници етапа добијаће жуту мајицу, за пролазне циљеве обезбеђене су „шкодине мајице“, за брдске циљеве „РТС мајице“ и за најбоље младе возаче мајице Министарства омладине и спорта.

Конференцији су присуствовали потпредседник Бициклистичког савеза Србије и технички директор Трке Душан Гојић, помоћник директора Трке Петар Роквић и председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић.

                                                                                                   Дарко Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content