ФУДБАЛСКИ ПРКОСНИ ДАНИ 1999.

Војна агресија НАТО снага на СР Југославију прекинула је фудбалске активности у Пожаревцу и Браничевском округу као и у осталим деловима земље. Друголигаш Млади радник је извршио смену тренера и спремао се за врло важну уткамицу са Баном из Рашке, међутим, агресија је одложила тренинге. Играчи свих селекција добили су одмор с тим да сви првотимци буду у контакту са клубом путем телефона.Тренер Буњак одлази у посету фамилији у Краљево. У просторијама клуба на Вашаришту свакодневно дежура директор стадиона Петар Јевђевић.

       Поступајући по одлуци ФСЈ сва фудбалска надметања у ОФС „Пожаревац“ су прекинута. Намасовнији и најпопуларнији спорт у општини, замире. Дежурни у канцеларији ОФС, секретар Љубиша Чолаковић каже:

       -Бројни фудбалери су се одазвали позиву да бране отаџбину. Када се стекну услови вратиће се и започети званична такмичења. Фудбал је наш национални спорт и као и  народ, неуништив је.

        Такмичење за Куп Југославије прекинуто је у тренутку када су четири клуба дошла до полуфинала: Рудар (Костолац), МИП (Пожаревац), Обилић (Живица), односно победник неодиграног сусрета између екипа Бубушинац и Напредак из Пољане.

         Већ 1. априла живнуо је рад на Вашаришту. Кренули су сениори, а прикључили су им се млади фудбалери из омладинско-пионирског погона.

        -Наша школа фудбала „Игор Кесић -Трша“ има 200 полазника. Ту су селекције петлића, млађих пионира, кадета, јуниора.Ти момци су будућност клуба. Већа пауза само би им штетила, тако да већ од 1. априла свакодневно радимо, без обзира на тренутну опасност, каже секретар школе Миланче Рајковић – Бате. 

       Трећег априла у центру Пожаревца, на Тргу ослобођења одржан је велики протесни концерт под називом „Песма нас је одржала“. Међу више хиљада Пожаревљана присуствовало је и око 200 фудбалера свих селекеција друголигаша Младог радника. Пре подне су тренирали, увече протестовали. Са њима су били: Борис Буњак, Рајко Пејановић, Стојан Јовановић, Саша Максимовић, Драгиша Лекић, Горан Ивановић, Горан Туфегџић, Сава Ракић и чланови руководства клуба: Зоран Стојановић, Бојан Кекић, Радиша Јовић, Драган Марковић, Слободан Јовић, Драгослав Стојиљковић, Ђорђије Бојатовић, Петар Јевђевић и Миланче Рајковић. 

(Наставиће се)

                                                                                  Текст и фото: Раде Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content