Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, од 13. до 17. јуна, у редовној контроли, искључили су из саобраћаја седморицу мушкараца. Петорица возача су искључена због вожње под дејством алкохола, од којих је један био и под дејством психоактивних супстанци, као и двојицу која су одбила да се алкотестирају.

Патрола полиције у Пожаревцу зауставила је возача „фолксвагена“ (45) који је возио са 3,15 промила алкохола у организму.

Судија за прекршаје му је, због насилничке вожње, изрекао новчану казну у износу oд 140.000 динара, заштитну меру забране управљања возилом Б категорије у трајању од 9 месеци, као и 15 казнених поена.

У Петровцу на Млави заустављен је возач „шкоде“ стар 42 године који је био под видним дејством алкохола, одбио да се подвгне алкотесту, а потом претио полицајцу и ударио га.

Након задржавања, возач је приведен судији за прекршаје који му је изрекао новчану казну у износу од 100.000 динара, заштитну меру забране управљања возилом Б категорије у трајању од 8 месеци, као и 14 казнених поена.

Против њега ће, по налогу надлежног тужилаштва, бити поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

У околини Голупца, возач „пежоа“ (30), возећи под дејством психоактивних супстанци и са 1,40 промила алкохола у организму, изгубио је контролу над аутомобилом, слетео са пута и преврнуо се, а у овој незгоди нико није повређен.

Саобраћајна полиција у Кучеву и околини Пожаревца зауставила је возаче „форда“ (21), „опела“ (52) и „заставе“ (36) који су аутомобилима управљали са 1,85 промила, 1,53  и 1,31 промила алкохола у организму, као и возача „мопеда“ (40) који је одбио да се алкотестира.

Сви возачи су задржани до 12 сати и против њих су поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content