2018-09-14T09:20:07+02:00 14. септембра, 2018. 09:20 |

Иза Ложионице нови фудбалски асови

ШКОЛА ФУДБАЛА ФК „ЖЕЛЕЗНИЧАР“ ИЗ ПОЖАРЕВЦА

Пожаревачки клуб дуге традиције, ФК „Железничар“ који се такмичи у Браничевској лиги, а на чијем су челу агилни председник Слободан Шокорац и његови најближи сарадници Новица Станковић (генерални секретар), Саша Живковић (спортски директор), проф. др Драшко Перић (шеф стручног штаба), Зоран Милетић (тренер сениорског тима), Мирослав Бошковић (координатор свих селекција), Зоран Ристић (директор омладинске школе),Ђорђе Немеш (секретар омладинске школе) и Миле Рикановић (економ) су здушно подржали формирње и рад „фудбалске школице“ за најмлађе при Омладинско-пионирској школи.

         -Створени су оптимални услови за рад са старијим пионирима, али и зарад „фудбалске школице“. Замисао отварања школе фудбала за децу и омладину од 6 до 18 година је настала као потреба клуба који деци посвећује максималну пажњу, јер она су будућност нашег „Жеље“. Поред двадесетородеце која су у Омладинској школи ФК „Железничар“ од самог оснивања, у претходне две недеље придружило нам се још њих тридесетак, тако да сада школа броји педесет полазника, што је показатељ и квалитет нашег рада од самог старта. Циљ школе фудбала је да се деци пренесу праве вредности као што су стицање радних навика, поштовање, заједништво, толеранција, јачање карактера, победничког менталитета и тимског духа. Усмеравамо децу да кроз рад, забаву и дружење изграде своју личност, а у исто време постану добри фудбалери. Наша жеља је да оставаримо породично-другарску атмосферу у којој ће се деца осећати пријатно и сигурно да би могла да искажу сав свој потенцијал, каже Зоран Ристић и додаје:

-Кроз стручно-педагошки рад задовољавамо основне потребе деце за игром и кретањем, подстичемо правилан развој тела и моторике. Учимо децу основним елементима технике фудбала, фер плеју и наравно лепом понашању. Основни задатак Омладинске школе ФК „Железничар“ јесте да подстакне индивидуални напредак сваког појединца, како у савладавању фудбалских вештина тако и у учењу основних људских и социјалних вредности, тако да нам такмичарски резултат није у првом плану, а нарочито када су у питању млађе узрастне категорије.

Тек формирана једна од најмлађих екипа одигралаје у Костолцу пријатељску утакмицу са вршњацима из ФК „Лидер“ (Костолац). За ФК „Железничар“ наступилису: СаваЈ овановић, Никола Пајић, Филип Јовановић, Марко Јовановић, Матеја Срејић, Петар Јовановић, Алекса Ракић, Андрија Вукосављевић, Лазар Ивановић, Давид Радуловић, Милош Ђорђевић, Александар Богдановић, Матија Обрадовић, Урош Трајиловић, Душан Радуловић и Михајло Петковић.

Омладинска школа фудбала ФК „Железничар“ своје тренинге одржава на стадиону ФК „Железничар“ (стадион иза Ложионице),а упис нових чланова-полазника је сваког дана за годишта:2004/05/06/07/08/09/10/11. и 2012.

                                                                                     Р.Сандић