2017-06-13T09:31:24+02:00 13. јуна, 2017. 09:29 |

Изазов даровитости

Изазов даровитости    Бојана Ракић   је матурант  разреда друштвено-језичког смера у Пожаревачкој гимназији. Током школовања истакла се изузетним успехом у области ликовне културе и радом у ликовној секцији. Учествовала је на такмичењима и смотрама из области ликовне културе.  Воли да слика,  црта и ваја.  За себе каже: „Од детињства сам волела да цртам, сликам, стварам нешто ново, истражујем. Мислим да сам одувек знала да ћу се бавити нечим креативним. Не могу да објасним зашто, то ме једноствно испуњава и опушта“.

  Уз ликовну културу воли историју, енглески  и француски језик. Допада јој се то што кроз те предмете може открити и упознати друге културе и другачије начине живота. Воли да сазнаје о различитим културама, занимају је филм и уметност.

     Себе описује  „као упорну, одговорну и амбициозну особу“. Сматра да су упорност, одговорност, рад и труд најбитнији чиниоци успеха.Увек се труди да себи постави неки циљ и онда ради на томе да га оствари. Родитељу кажу да је: „Искрена, пажљива, вредна, скромна, упорна“ и откривају да воли „прављење декоративних фигурица од фондана“.

      Себе у будућности види  као особу са чврстим ставовима и циљевима. Хтела би да научи  још страних језика, да свира неки инструмент, да путује и открива различите земље и културе, да упозна што више људи, да волонтира и да се бави  хуманитарним радом.

      Жели  да упише Факултет примењених уметности у Београду и да једнога дана постане илустратор.

                                                                                                    Живкица Ђорђевић, педагог


        „Бојана Ракић је током свог четворогодишњег школовања у Пожаревачкој гимназији показала висок степен поштовања школских обавеза и залагања у различитим областима којима је обогатила културни живот школе. Својом креативношћу, организованошћу и преданошћу раду и високим уметничким дометима, инспирисала је своје другове и професоре мислима које надахњују вихором боја, непоновљивих форми и идеја. Осликани зидови Пожаревачке гимназије највелелепније сведоче о стваралачким узлетима и заносима  ове ученице која је својим успесима и  резултатима крунисала причу о уметности и утиску који она оставља на људе када инспирише својом снагом, лепотом и питорескном разноврсношћу“.

                                                        Милена Анђелковић,

професорка српског језика и књижевности, одељењски старешина


      „Велико је задовољство предавати ученици попут Бојане Ракић. Имала сам  част да заједно истражујемо  сликарство, цртеж, анимацију и друге области ликовног стваралаштва. Бојана је током школовања показала изузетан таленат и упорност  у реализацији школских пројеката, са лакоћом постизала циљеве и напредовала. Уверена сам да је пронашла подручје сопствене надарености и среће, где ће бити задовољна и стручна“.

                                                                   Катарина Вукашиновић,

професорка ликовне културе