2017-05-31T20:47:18+02:00 31. маја, 2017. 20:47 |

Изазов даровитости: Лазар Митровић

LazarЛазар Митровић је ученик четвртог разреда природно-математичког смера. Током школовања у Пожаревачкој гимназији истакaо се изузетним школским успехом и посебним интересовањима за математику и физику. Учествовао је на такмичењима из математике и физике.

Предмети које воли су и информатика, биологија и хемија. Воли да упознаје ствари које су повезане са природним наукама, посебно са математиком и физиком. Највише учи кроз стручна предавањa, која му омогућавајуда упозна сaдржаје, и кроз самостално продубљивање знања,путем  коришћења стручне литературе. Родитељи га описују на  следећи начин: „Заинтересован је за све информације и литературу из области техничких наука. Често набавља уџбенике аутора, који нису предвиђени школским планом и програмом“.

За себе каже да је одличан друг и истиче „људи ме цене због мојих врлина и способности као што су: поштење, искреност, доброта, марљивост, упорност, интелигенција и креативност. Волим изазове, а умем да учим из пораза, придигнем се и наставим да радим још боље, смелије и упорније, постајући сваким даном све бољи човек“. Родитељи сматрају да је интелигентан, упоран, истрајан, педантан, доследан…

Воли спорт, нарочито тенис и одбојку. Завршио је нижу музичку школу. Јако добро говори и разуме енглески и француски језик.

Намерава да студира електротехнику, а себе види као успешног инжењера.

Живкица Ђорђевић, педагог


 „Са Лазаром је задовољство радити. Воли да истражује и научи више од онога што редовни програм предвиђа. Веома је вредан, педантан и прецизан, нова знања са лакоћом усваја. Сигурна сам да ће бити веома успешан у даљем школовању“.

Ивана Барлов, професорка математике


 „Лазар Митровић је ученик великог потенцијала. Његов критички став и упорност су доминантни када је реч о проналажењу решења у разним областима физике. Изузетно је мотивисан за стицање нових знања из домена техничких наука. Веома темељно и до детаља анализира постављене проблеме, нарочито када је у питању додатни рад или припрема за такмичења. Успешно је освајао једно од прва два места на свим школским, општинским и окружним такмичењима све четири године школовања, а у марту 2017. године учествовао је на Државном такмичењу из физике у Кладову. Био је члан екипе Пожаревачке гимназије која је освојила 23.3.2017. године прво место на манифестацији „Свет роботике” у Гимназији у Смедереву. Радити са Лазаром било је задовољство“.

Маја Јовановић Глигоријевић, професорка физике


Позивамо Вас да својим донацијама подржите реализацију пројекта „Изазов даровитости“. Учествујете у награђивању  ученике изузетних способности. Донацију можете уплатити  на жиро рачун Фондације Пожаревачке гимназије: 180 -1371210037261-07 за пројекат “Изазов даровитости“