mILICA mITRO VIC

Милица Митровић  je успешно завршила Пожаревачку гимназију као ученицадруштвено-језичког смера. Током школовања у Пожаревачкој гимназији истакла се специфичном глумом у школским представама и приредбама по којој  je препознатљива и код другова и код наставника. За показану изузетну способност у драмском стваралаштву добила је Диплому из српског језика и књижевности и Признање школе за допринос развоју културних манифестација у школи и презентовање школе.

Са члановима драмске секције учествовала је на Позоришним сусретима ученика гимназија Србије у Првој крагујевачкој гимназији, на Фестивалу младих и школским представама. Учествовала је у школским пројектима који су промовисали језик и језичку културу као што је „Дан језика“ и обележавање 400 година од смрти Вилијама Шекспира, популарно назван „Дан Шекспира“.

За себе каже да је: поуздана, одговорна особа, увек спремна на компромис и учење нових ствари и истиче да су је одувек интересовале теме нетипичне за њене вршњаке, да је јако радознала и то је води да даље истражује. Њен хоби је читање и сакупљање минерала. Родитељи наводе да је карактеришу: скромност, радозналост, пожртвованост. „Јакојеелоквентна,  комуникативна и спремназасарадњу“.

Од предмета највише воли историју, али и учење нових појмова из психологије и социологије. У њима јој се допада могућност учења о нашој прошлости, спознаја нових појмова, разумевање себе и људи око нас.

Планира да студира права и да се бави адвокатуром. У размишљањима је и археологија. Њено објашњење је следеће: „Ово је наизглед несвакидашњи спој, али обе ове области су моја велика љубав. Надам се успешном уписивању на факултет, а што се дугорочних планова тиче отворена сам за различите предлоге и опције“.

Живкица Ђорђевић, педагог


 „Милица Митровић је својим драмским играма, сугестивношћу, врцавим духом, брзином и упорношћу допринела измамљивању осмеха многих. Ведрином којом одише њена појава и оштрина њене игре речи, плени суптилношћу, природношћу и оставља утисак који се дуго не заборавља и остаје непоновљиво искуство“.

Милена Анђелковић,

професорка српског језика и књижевности,

                                             одељењски   старешина                                                                


   

Позивамо Вас да својим донацијама подржите реализацију пројекта „Изазов даровитости“. Учествујете у награђивању  ученике изузетних способности. Донацију можете уплатити  на жиро рачун Фондације Пожаревачке гимназије:

180 -1371210037261-07 за пројект“Изазов даровитости“


Share.

Comments are closed.

Skip to content