Izazov...Милица Живановић је ученица четвртог разреда друштвено-језичког смера. Током школовања у Пожаревачкој гимназији истакла се глумом у школским представама и приредбама тако да је ученик који је препознатљив и од стране другова и од стране наставника.Вишегодишњи је члан школског хора са којим је освојила прво место на државном такмичењу. Учествовала је на Државном такмичењу – Књижевној олимпијади. Са лингвистичком секцијом освојила је прво место на државном такмичењу.

Воли да учи са  људима који су одушевљени тим садржајем, који воле то о чему се учи. За себе каже да је најефикаснија када је инспирисана оним што учи и када већ има идеју на који начин ће јој то улепшати живот.

         Омиљени предмет јој је српски језик који лако учи. Лако учии стране језике. Разуме италијански, шпански, а говори енглески. Италијански и енглески учи у школи, а шпански је научила код куће, преко шпанских серија.

Редовни је учесник  драмске, музичке, филозофске и литерарне секције и члан  више хорова: школског,  Женског градског  хора „Барили“ и хора музичке школе „Мозаик“.

Волела би да се у животу бави уметношћу ирадује је што ће у даљем школовању бити међу људима са истим интересовањима као што су њенаи што ће више учити и радити оно што воли, а мање што мора.

                                                                                Живкица Ђорђевић, педагог


„Милица је особа широких интересовања, аутентично за интересована за фундаментална питања човекове егзистенције. Овим питањима, као и свим садржајима, било наставним или оним са којима се сусреће изван школе приступа критички.Врло је ангажована, предузимљива и током школовања у Пожаревачкој гимназији је развила компетенције активне грађанке“.

Милош Јеремић, професор филозофије


 „Милица је увек добро расположена, весела, насмејана и стално у покрету. Још од првог разреда сам изненађена са каквом лакоћом успева да одговори на толико обавеза у школи, а посебно ван ње. Милица је активан члан Градског хора „Барили“ и позоришта „МиливојеЖивановић“, па се дешавало да готово стидљиво замоли да је ослободим неког часа, јер има наступ са хором или премијеру у позоришту. У школи је учествовала у многим ваннаставним активностима, приредбама, волонтирала на Филозофској олимпијади,а н атакмичењима везаним за српски језик и књижевност заузимала висока места на државном нивоу. Ипак, и поред свих ових обавеза, Милица никада није имала потешкоће да задржи одличан успех током свог школовања. Заиста бих волела, без обзира чиме се буде бавила даље у животу, да нађе начина да настави да развија своју креативност. Мислим да би Милици живот без уметности и сталне ужурбаности био веома досадан“.

Ана Влајовић, професорка историје и одељењски старешина


        Позивамо Вас да својим донацијама подржите реализацију пројекта „Изазов даровитости“. Учествујете у награђивању  ученике изузетних способности. Донацију можете уплатити  на жиро рачун Фондације Пожаревачке гимназије: 180 -1371210037261-07 за пројект “Изазов  даровитости“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content