Mladen risticМладен Ристић је ученик четвртог разреда природно-математичког смера.Током школовања у Пожаревачкој гимназији истакао се изузетним успехом у спорту освојивши треће место на државном такмичењу у атлетици – скок у вис. Учествовао је на такмичењима из математике и физике.

Воли природне науке, математику и све врсте физичких активности. У математици га привлачи „играње бројевима“, а физичко васпитање га опушта. За себе каже да је комуникативан, а родитељи истичу да је радан, поштен и правичан. Члан је Атлетског клуба „Пожаревац“. Младенов хоби је пецање.  Жели да буде успешан студент на Mашинском  факултетуу Београду и да настави да тренира атлетику.

Живкица Ђорђевић, педагог


„Младен Ристић је ученик који је својим радом, вољом и истрајношћу успео да оствари најбоље резултате на државним такмичењима у атлетици. Много пута је био на победничком постољу и окитио се најсјајнијим одличјима. Поред тога што је врстан спортиста и сјајан друг, Младен је неко ко мотивише и све остале да остваре свој максимум. Много пута нас је учинио поносним и хвала му на свим медаљама које је освојио као представник наше школе“.

Милена Ноновић, професорка физичког васпитања


Младен је спортиста великог срца. Његови циљеви су високо постављени и он на њима истрајно ради. Будући да у нашем одељењу влада спортска атмосфера није било утакмице у којој Младен није давао све од себе како би се постигли најбољи резултати. Увек на висини задатка и до последњег атома снаге. Наравно, Младен подржава све активности у којима учествују ученици наше школе. Пожаревачку гимназију је свуда представљао у најбољем светлу. Поред свакодневних исцрпљујућих тренинга Младен успева и да буде одличан ђак. Коректан је, поштен и добар друг.Младену све честитке за досадашње успехе и порука да само тако настави.

                                             Маја Јовановић Глигоријевић,

професор физике и одељењски старешина


                 Позивамо Вас да својим донацијама подржите реализацију пројекта „Изазов даровитости“. Учествујете у награђивању  ученике изузетних способности. Донацију можете уплатити  на жиро рачун Фондације Пожаревачке гимназије: 180 -1371210037261-07 за пројект “Изазов  даровитости“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content