2020-06-18T21:51:19+02:00 18. јуна, 2020. 14:25 |

Симпатизери Искорака неће гласати у Пожаревцу

На конференцији за медије коју је организовала Група грађана „Искорак“ чија ће се изборна листа наћи у недељу на костолачким, али не и на изборима за пожаревачки парламент,  председник Искорака др Звонко Благојевић коментарисао је одлуку Градске изборне комисије, али и одлуку Управног суда.

-Ми смо предали листу са потпуно истом документацијом за изборе у Градској општини Костолац, која је уважена.  По упућеној жалби Управни суд није заузео ниједан став, иако је био у обавези да то учини, већ само преписао одлуку Комисије и на тај начин пресудио озбиљној групи грађана која је имала 1471 потпис подршке и двотрећинску листу, рекао је Благојевић напомињући да Комисија није била једногласна и да је било прегласавања, те се захвалио четворици чланова који нису подржали обарање листе.

Искорак ће учествовати у изборној трци за скупштину Градске општине Костолац са листом „Искорак -Др Звонко Благојевић-Мита Гаврилов“ и 21 кандидатом. На протеклим изборима у Костолцу „Искорак“ је имао 9,2 процента.

– Сматрам да су грађани Костолца препознали  рад наших одборника у претходном периоду иако је дошло до једне чудне одлуке, да градско руководство у Костолцу поднесе оставку на пола мандата. Јасно је да је то урађено под политичким притиском  њихових странака, али је врло чудно да ти исти људи који су водили Градску општину воде привремени орган.  По нашим сазнањима у плану је да буду на тим истим челним функцијама што је свакако недопустиво, јер ако се поднесе оставка без образложења онда је морални чин да ти исти људи не буду челници у наредном периоду, рекао је Благојевић и додао да чланови и симпатизери Искорака неће гласати у Пожаревцу, као ни на републичким парламентарним изборима.

И.Р.