У наредних 240 дана на Површинском копу „Дрмно“ одвијаће се радови на изградњи контејнерског насеља „Запад“. Насеље се подиже за смештај радника у коме ће бити смештени запослени који раде на првом, трећем, четвртом и шестом систему за откривање угља.

      − Због напредовања рударских радова указала се потреба за изградњом новог контејнерског насеља „Запад“. Пројектовано је за смештај 600 радника, имаће 76 гардероберних контејнера, један административни објекат, који се састоји од приземља и спрата и простор за помоћну механизацију. Ново насеље биће опремљено свом неопходном инфраструктуром, саопштио је  Александар Златковић, пројект-инжењер, који на питање: Шта је циљ изградње новог насеља, одговара:

Александар Златковић

        -Изградњом контејнерског насеља у знатној мери скратиће се пут радника до радног места, а убрзаће се и долазак екипа које пружају логистичку подршку на терену. У њему ће бити смештени радници који раде на првом, трећем, четвртом и шестом систему за откривање угља, а у контејнерском насељу у „Дрмну“ остаће запослени који раде на одлагалишним машинама. Aктивности на Површинском копу „Дрмно“ треба да омогуће да се реализују производни планови и што спремније дочека почетак рада нове термоелектране „Костолац Б3“. Изградња контејнерског насеља „Запад“, у непосредној близини трафостанице „Рудник 4“, једна је од значајнијих инвестиција која треба да се реализује до краја године.

                                                                                                                          Р. Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content